"СЕДМИЦОМ" ПО МЕДАЉУ! Ивана Шпановић спремна за наступ у финалу Олимпијских игара

С. О.

01. 08. 2021. у 19:40

ПАЛА је "седмица" из другог покушаја, на реду је финале и коначни обрачун за медаљу.

СЕДМИЦОМ ПО МЕДАЉУ! Ивана Шпановић спремна за наступ у финалу Олимпијских игара

ФОТО: ЕПА

Ивана Шпановић је својим најдужим скоком у сезони од 7.00 метара (норма је била 6,75 м) остварила најбољи резултат у квалификацијама Олимпијских игара у Токију и прекосутра од 3.50 по нашем времену кренуће у борбу са ривалкама и даљинама ка сјајнијем одличју него оно из Рио де Жанеира 2016. године, када је освојила бронзу.

- Бришемо све што је било данас, фокус је на финалу. Ослањам се на своје искуство и на жељу коју толико дуго имам. Желим да се одморим, да мало "истонизирамо" и да у уторак у финалу испоручим оно што толико дуго желим да се деси - поручила је Ивана из Токија, јасно стављајући до знања свима, а посебно ривалкама, с каквим је намерама дошла у Јапан.

А, није баш све сјајно почело. Ивана је преступила у првој серији. Али, то је није обесхрабрило, у другом покушају фантастично се одразила и прелетела седам метара, што ниједној другој скакачици није успело у квалификацијама.

Али, далеко од тога да ће Ивана прекосутра имати лак задатак. Из њене групе у финале су се још пласирале: Тара Дејвис из САД (6,85), Чантел Мелоун из Британских девичанских острва (6,82), Кади Сањиа из Шведске (6,76), Нигеријка Еса Бруме (6,76) и Британка Абигејл Ирозуру (6,75).

У ЗОНИ САМ, САДА И ОВДЕ

Foto AP

ИВАНА Шпановић је после пласмана у финале послала поруку на друштвеним мрежама:

- Говор тела све открива - написала је Шпановићева на "Инстаграму", са емотиконом који намигује и додала: - У зони сам, јер прави тренутак је овде и сада.

Ривалка из друге групе, Немица Малаика Михамбо је само два центиметра била близу Иване (6,98), док је Американка Бритни Рис имала трећи скок по вредности (6,86). Из ове групе у финале су још ушле: Тајра Гитенс (Тринидад и Тобаго) 6,72, Марина Бек (Украјина) 6,71, Јасмин Сојерс (В. Британија) 6,62 и Брук Стратон (Аустралија) 6,60.

Али, Ивана не гледа превише у ривалке, концентрисана је на себе и своје скокове, додајући да је и уочи такмичења била сигурна у себе.

- Први утисак ми је да сам на великом такмичењу после две године. Превелика је била пауза. Остали смо доследни плану и раду и ово само потврђује да ћу бити на добром нивоу. И овај скок је био са великом задршком, јер сам направила преступ у првој серији. Само сам желела да направим тај скок преко 6.75, тако да нам сада остаје да додатно подигнемо расположење и форму - поручила је најбоља атлетичарка Србије на крају.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)