СКАНДАЛ НА ОЛИМПИЈСКИМ ИГРАМА: Француски боксер седео у рингу из протеста због дисквалификације

Новости онлине

01. 08. 2021. у 10:12

Француски боксер Мурад Алијев седео је данас из протеста у рингу око сат времена, након што је дисквалификован у мечу четвртфинала јер је намерно главом ударио Британца Фрејзера Кларка.

СКАНДАЛ НА ОЛИМПИЈСКИМ ИГРАМА: Француски боксер седео у рингу из протеста због дисквалификације

Фото АП

Алијев је био бесан када га је судија Енди Мустачио дисквалификовао, четири секунде пре завршетка друге рунде. Судија је проценио да је Алијев намерно главом ударио Кларка, који је имао велике посекотине изнад оба ока.

Француз је добио прву рунду, а у завршници друге рунде меч је прекинут.

Када је објављена одлука, Алијев је узвикнуо: "Сви знају да сам победио", а затим је сео поред конопаца, а изнад степеница које воде у ринг.

"Ово је мој начин да покажем да одлука није била поштена. Желео сам да се борим против те неправде, а искрено, ни моје колеге из репрезентације нису имале фер резултате. Целог живота сам тренирао за ово и дошао сам овде, а онда сам изгубио због једне судијске одлуке. Готово је", рекао је Алијев.

После више од пола сата, до Алијева су дошли боксерски званичници, разговарали су са њим и француским тимом. Боксер је затим напустио халу, али се вратио 15 минута касније и наставио протест.

Алијев је после 15 минута исцепао извештај са меча, напустио халу и није се више враћао.

"Победио бих, али је већ написано да сам дисквалификован. Припремао сам се за ово целог живота и природно је што сам љут због резултата", навео је Алијев.

Он је рекао да га судија током меча није упозорио о недозвољеним ударцима.

Британски боксер рекао је да је одлука судије исправна.

"Осетио сам да је у више наврата ударио главом. Није на мени да кажем да ли је то било намерно или не. Рекао саму му после борбе да се смири и да не размишља главом него срцем. Знам да је тешко, али најбоље је вратити се у свлачионицу", рекао је Кларк.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)