ГРЕГ ПОПОВИЧ И НОВАК ЂОКОВИЋ СУ РОЂАЦИ: Невероватно откриће које демантује писање Хрвата

Новости онлине

29. 07. 2021. у 11:05

Прослављени амерички кошаркашки тренер Грег Попович је српског порекла и по оцу и по мајци! Иако се досад у готово свим написима о његовом пореклу наводило да му је мајка Хрватица, истраживањем објављеним на порталу Порекло несумњиво је утврђено да то није тачно.

ГРЕГ ПОПОВИЧ И НОВАК ЂОКОВИЋ СУ РОЂАЦИ: Невероватно откриће које демантује писање Хрвата

Фото: Танјуг/АП

Његова мајка је пореклом из Црне Горе и то из истог племена из којег је и најбољи тенисер света Новак Ђоковић!

Откривено је да је Грегов отац Рејмонд рођен 1918. године у браку Србина из Црне Горе Данила Поповића и Пољакиње Мери Проско.

Рејмонд је био њихово треће од укупно шесторо деце – шест синова. Грегов деда Данило у САД је стигао 1910. или 1911. године, а за сад није познато из ког дела Црне Горе потиче.

Са друге стране, несумњиво је утврђено да је Грегова мајка из племена Озринићи те да јој је девојачко презиме Машуловић. Откривено је и њено име – Дороти, тј. Дара, чиме су оповргнути досадашњи написи да се Грегова мајка звала Катарина и да је из Хрватске.

Грегов деда по мајци Милош Машуловић стигао је у Америку 1914. заједно са братом Петром.  У усељеничким документима стоји им да потичу из села Прага код Никшића и да им се отац звао Стеван. Машуловићи су у ово село стигли половином 19. века из Марковине у Катунској нахији.

Као што је већ речено припадају племену Озринићи, огранку названом Марковљани. Истом племену припада и најбољи светски тенисер свих времена Новак Ђоковић који је од огранка Драгојевића, што значи да Грег и Новак слободно могу да се рођакају.

Више о пореклу Грега Поповича и његовим српским везама можете прочитати на порталу Порекло.

(Телеграф/Порекло)


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)