ДАМИР МИКЕЦ: Неизмерно сам срећан

Танјуг

29. 07. 2021. у 10:31

Неизмерно сам срећан, али и даље нисам свестан да је медаља око мог врата, рекао је данас стрелац Дамир Микец, освајач олимпијског сребра.

ДАМИР МИКЕЦ: Неизмерно сам срећан

Фото: Д.Б.

"Мојим колегиницама (теквондо Милица Мандић и Тијана Бошковић) је тај осећај познат, ја сам се сада први пут опробао. Почаствован сам што сам у свом спорту успео да стигнем до медаља на свим фронтовима. Сада смо на четири медаље, ми одавде сада навијамо за њих. Били смо близу још једне у миксу са Зораном Аруновић, то оставља горак укус", рекао је Микец на конференцији за медије пои доласку у Београд.

"Надам се да ће ме у наредним данима "пукнути у главу" колико је ово велики успех. Даћу све од себе да се квалификујем за Париз. Позивам Милицу да то исто учини", каже Микец.

Он је истакао да је емотивно доживео дочек од српског тима након освајања медаље.

"Крену ми сузе, па стану. Када су ме колеге сачекале, тад сам се распадао. Када ти они честитају то је оно што вреди. То је права спортска породица, они су били срећни као да су они освојили медаљу", кажао је Микец.

Тренер Горан Микец, Дамиров брат, упитан ја како извлачи највише из олимпијског вицешампиона.

"Првенствено смо браћа, па све остало. Када се поставе границе, све је могуће. Видећемо да анализирамо ситуацију и да се припремамо за нови олимпијски циклус", рекао је он.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)