МИЛИЦА МАНДИЋ: Још нисам свесна успеха, о будућности ћу размишљати касније

Новости онлине

29. 07. 2021. у 10:28

СРПСКА теквондисткиња Милица Мандић рекла је данас да још није свесна да је освојила друго олимпијско злато, као и да је притисак увек постојао, али да је научила да се бори са тим.

МИЛИЦА МАНДИЋ: Још нисам свесна успеха, о будућности ћу размишљати касније

Фото: Танјуг

"Никада нико у нашем спорту није после девет година освојио друго злато. Ми смо знали за шта смо спремни, притисак је увек био ту али смо научили да се боримо. Емоције се још нису слегле, још нисам свесна да ја имам два злата, али имам времена да се навикнем и да уживам у томе", рекла је Мандић на конференцији за новинаре по повратку у Београд.

Мандић је златну медаљу на Олимпијским играма у Токију освојила у категорији изнад 67 килограма, а у истој категорији је славила и 2012. године у Лондону.

На питање новинара у вези са најављеним крајем каријере, Мандић је истакла да се сада налази на врхунцу каријере, и да ће о будућности размишљати касније.

"Мислим да сам сад на врхунцу каријере, и да са својих скоро 30 година долази време да мало предахнемо. Нисам спремна за нови олимпијски циклус, тада ћу бити у 33-34 години, поготово за борилачки спорт то је тешко. Али полако време је прво за паузу, да се саберу утисци. Мислим да не могу да пренесем срећу коју сам осећала у себи последњег дана у Олимпијском селу. Тренутно не размишљам о будућности, волела бих да уживам у овом моменту до краја", додала је она.

Теквондисткиња Тијана Богдановић, бронзана у категорији до 49 килограма, додала је да је и пре турнира знала тежину такмичења, уз оцену да је задовољна бронзаном медаљом.

"Када сам изгубила први меч чинило ми се као да се све срушило, али имала сам времена да се исплачем и да кажем себи још увек није крај, тако да ми је драго да имам две медаље са два такмичења", рекла је Богдановић, која је у Рију 2016. године освојила сребро.

Сребрни са Игара у Токију, стрелац Дамир Микец истакао је да му је ово прва олимпијска медаља, као и да је задовољан што је на свим такмичењима успео да донесе бар медаљу за Србију.

"Почаствован сам што сам у мом спорту прикупио све медаље са свих фронтова, и част ми је да будем део спорта који доноси медаље од 1988. године, са малим изузетком у Рију. Ми још имамо сјајних стрелаца у Токију, и даље их бодримо, и желимо да се повећа још наша бројка медаља", рекао је Микец.

"Остаје само горак укус четвртог места, са Зораном Аруновић у миксу, и то ми је мало покварило славље. Човеково проклетсво, увек хоће више, био сам тужан што нисам још једну медаљу освојио. Надам се да ћу кроз који дан схватити колико је ово велико и да ће ми дати ветар у леђа за следећи олимпијски циклус. Даћу све од себе да се квалификујем за Париз", додао је он.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)