ДРАМА У ТОКИЈУ: Двоје учесника Олимпијских игара хоспитализовани због короне

Танјуг

29. 07. 2021. у 08:25

ДВЕ особе из иностранства које присуствују Олимпијским играма у Токију, тренутно су хоспитализоване због ковид-19, потврдили су данас организатори.

ДРАМА У ТОКИЈУ: Двоје учесника Олимпијских игара хоспитализовани због короне

Олимпијско село у Токију Фото АП

Ниједан случај није озбиљан, а трећа особа која је била хоспитализована већ је отпуштена, саопштио је портпарол Организационог комитета Олимпијских игара у Токију Маса Такаја, преноси Ројтерс.

Организатори су одбили да дају додатне детаље о случајевима, позивајући се на право приватности тих особа, а данас су потврдили још 24 нове инфекције вирусом, укључујући и троје спортиста, што од 1. јула повећава број на укупно 193 случаја.

Токио се тренутно налази у ванредном стању са рекордно високим бројем инфекција корона вируса, а у среду је потврђено 3.177 нових случајева ковид-19, што је други рекордни дневни рекорд.

Број нових случајева широм земље достигао је 9.570, саопштило је министарство здравља, чиме је по први пут премашено 9.500.

Пораст броја хоспитализација и инфекција додатно забрињавају организаторе Игара, које се одвијају под незапамћеним условима, укључујући забрану посте гледалаца на већини места.

Више од 60 одсто болничких кревета у Токију доступних за озбиљне случајеве ковида већ је попуњено са уторком, показали су подаци градских власти.

Стручњаци сматрају да би убрзање вакцинације помогле у сузбијању вируса, али тренутно је само 26,5 одсто становника Јапана потпуно вакцинисано, а наставак имунизације наишао је на проблеме због снабдевања са вакцинама.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)