ОРГАНИЗАТОРИ ПОСЛУШАЛИ НОВАКА: Реаговали тек после критика - донета је важна одлука на ОИ

Novosti online

28. 07. 2021. у 15:39

Чекању је коначно дошао крај.Више пута је Новак Ђоковић нападао организаторе Олимпијских игара, исто су чиниле и његове колеге и сада је и то решено.

ОРГАНИЗАТОРИ ПОСЛУШАЛИ НОВАКА: Реаговали тек после критика - донета је важна одлука на ОИ

FOTO: AP/Tanjug

Додуше, морало је да се сачека и да Данил Медведев полуди на терену, да Паула Бадоса у колицима напусти терен због високих температура у Токију, али је бар решено.

Међународна тениска федерација (ИТФ) је потврдила да је дошло до промене правила и да ће сви тениски мечеви од сутра почињати после 15х по локалном времену (8х по средњеевропском).

- Гледајући интерес играча, њихово здравље и добробит смо одржали састанак на којем смо донели важну одлуку. Због великих врућина и влажности ваздуха је одлучено да мечеви у Токију од четвртка 29 јула почињу од 15х по локалном времен. То је уједно и могуће због мањег броја мечева који су на програму. Наравно, све ово је одлучено после разговора са играчима, медицинским стручњацима, носиоцима ТВ права. Уз то желимо да нагласимо и да у моменту када температура пређе 30,1 степен целзијуса да играчи имају право да траже десетоминутну паузу због врућине, наводи се у саопштењу.

Новака сутра поново чека дупли програм, у синглу и у микс дублу. Прво ће играти против Кеија Нишикорија други меч (не пре 9.30), па ће потом са Нином Стојановић играти против Кевина Кравеца и Ларе Зигмунд из Немачке (не пре 12.30х).

Ако ништа друго бар ће моћи лакшсе да дишу на терену...

(МОНДО) 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)