МИЛИЦА МАНДИЋ ПРЕСРЕЋНА И ПОНОСНА: Много сам емотивна, имам дивне људе иза себе

Novosti online

27. 07. 2021. у 15:51

МИЛИЦА Мандић нас је опет обрадовала. Други пут освојила је злато на Олимпијским играма. То је прво урадила у Лондону 2012. године, а други данас у Токију. Наша златна теквондисткиња није могла да сакрије сузе, и била је пресрећна због великог успеха.

МИЛИЦА МАНДИЋ ПРЕСРЕЋНА И ПОНОСНА: Много сам емотивна, имам дивне људе иза себе

Фото: Принтскрин РТС

Мандићева је прва српска спортисткиња у историји која је освојила две златне медаље. Новинар "РТС-а" јој је рекао да је најбоља српска спортисткиња свих времена.

- Најбоља српска спортисткиња свих врфемена... Како то лепо звучи - истакла је Милица и додала:

- Много сам емотивна, срећна и поносна, да није било целог стручног тима на челу са Галетом, Тијаном, Маријом, мојом породицом. Поносна сам што имам тако дивне људе иза себе који су ме гурали да дођем до максимума и да своје последње Олимпијске игре завршим на начин како то доликује - рекла је Милица Мандић за "РТС".

Потом је била упитана да упореди овај супех са оним из Лондона 2012. године.

- Мени се чини да је успех већи. Прогнозе страних медија биле су да успех не може да се понови, нарочито после Игара у Рију. Али ту смо да идемо против свих, ишла сам са вером у себе и у оно пто сам радила, иако је било тешко у неким моментима. Знала сам колико сам себе дала у овоме и какаву подршку имам. Тренера који даје свој максимум као и ја. Ишли смо против свих и нашли се поново на подијуму.

НАСМЕЈАНА Милица Мандић освојила златну медаљу у Токију/Фото: Принтскрин РТС

Милица је истакла да овај дан никада неће заборавити. Она је у финалу победила светску шампионку Дабин Ли из Јужне Кореје.

- Све противнице су биле јако одличне. Друга противница из Пољске је актуелни вицешампион, била је и вицешампион Европе. Једноставнбо, свака борба је била тешка за себе. У финалу је пресудило то што је први ударац у главу био јак. После тога није смела да напада истом силином, то је осигурало да могу више да контролишем борну. Част ми је да сам се у финалу нашла са актуелним светским шампионом.

Водитељ је замолио Милицу Мандић да размисли о крају каријере и да се појави у Паризу 2024. године.

- За само три године, то ми и тренер само каже. Прво ми треба један одмор да се слегну утисци, да размислим о томе где смо пошли и одакле смо кренули што је највредније од свега. Ако планирам да наставим да знам да имам јака леђа.

Милица Мандић: Тијана Богдановић је моја наследница, изванредна је девојка

Српски теквондо има будућност. Ту је сјајна Тијана Богдановић која се на овим Играма окитила пронзаном медаљом, а пре пет година у Рију била је сребрна.

- За Тијану Богдановић могу да кажем је наследница, већ да у Паризу може да настави низ и да освоји једну која недостаје. Изванредна је девојка и заслужила је да буде прва. Срећна сам што смо успели да освојимо заједно медаљу. Немам речи за њу. Муке, лепи тренуци, срећне смо што смо заједно узели медаљу, на мојим последњим Играма. Хвала Србији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)