МИКЕЦ И БОГДАНОВИЋЕВА ОБРАДОВАЛИ СРБИЈУ: Дамир и Тијана довели нашу земљу до 112 медаља на ОИ

Novosti online

24. 07. 2021. у 18:15

ОЛИМПИЈСКЕ игре у Токију су одлично почеле за српске спортисте. Наши такмичари обрадовали су нас са две медаље.

МИКЕЦ И БОГДАНОВИЋЕВА ОБРАДОВАЛИ СРБИЈУ: Дамир и Тијана довели нашу земљу до 112 медаља на ОИ

ФОТО: ОКС

Сребрно одличје је освојио Дамир Микец у категорији ваздушни пиштољ - десет метара, да би само неколико сати касније теквондисткиња Тијана Богдановић у конкуренцији до 49 килограма кроз реперсаж успела да стигне до бронзе, што је Србију историјски подигло на број од 112 освојених олимпијских медаља.

ФОТО: ОКС

Да не буде забуне нама се приписују одличја освојена у време бивших држава.

Када је стрељаштво у питању медаља Микеца је 13. у овом спорту, али тек трећа од када је Србија самостална држава.

Ивана Максимовић нас је обрадовала сребром на Играма у Лондону 2012. године у конкуренцији малокалибарска пушка тростав 50 метара, док је Андрија Златић исте године донео бронзу у истој конкуренцији као данас Дамир Микец.

Што се теквонда тиче ово је трећа медаља освојена на највећој спортској смотри. Милица Мандић је 2012. донела историјско злато у конкуренцији преко 67 килограма, док је Тијана Богдановић своје прво одличје узела пре пет година у Рију када је освојила сребро међу такмичаркама до 49 килограма. Она је пет година касније додала и бронзу.

Ово је надамо се тек почетак жевти медаља наших спортиста на Олимпијским играма у Токију. Кандидата имамо доста и остаје да се види да ли може да се премаши број освојених одличја у Рију, када се делегација Србије из Бразила вратила са осам медаља.

(Моззартспорт)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)