ДАМИРОВ ОТАЦ ЗА "НОВОСТИ": "Целу ноћ сам гледао, срце и ноге су ми отказивале" - открио како је Микец постао шампион!

Ј. Су.

24. 07. 2021. у 12:16

СРПСКИ стрелац је рано јутрос по нашем времену хицима у мету освојио Србију, и погодио сребро - прву медаљу за нашу земљу на Олимпијади у Токију.

ДАМИРОВ ОТАЦ ЗА НОВОСТИ: Целу ноћ сам гледао, срце и ноге су ми отказивале - открио како је Микец постао шампион!

Фото: AP Photo/Alex Brandon

Дамиров отац Душан Микец је рекао да је његов син растао у спортској фамилији.

- Сан сваког спортисте пре него што почне да се бави спортом је Олимпијада. Скоро 99 одсто то не доживи а они који оду и освоје медаљу су нешто изузетно. Не може да се опише тај осећај - каже за "Новости" Душан Микец. 

Он каже да не може ни да замисли како је његовом сину, али да ни њему није нимало лакше.

- Целу ноћ сам уз рачунаре пратио такмичење. Моје срце и ноге су отказивале. Чули смо се пре 15 минута и тад су му доносили доручак иако је било време за вечеру. Ништа није јео пред гађање. Већ су дошли да даје неке изјаве и попуњава папире. Имали смо одличан дан. Медаља је сада освојена и осталима ће бити пуно лакше да иду на такмичења јер је лед пробијен. И он исто каже да је лепо кренуо али да је лакше било у финалу. Са шестог места на крају је узео сребро - истиче Душан Микец.

Отац нашег шампиона каже да је Дамирова мајка била државни првак у атлетици као јуниорка, и да су синови већ са четири године почели да се баве спортом. 

- Сваки дан су тренирали, нико их није терао. Карате, пливање, скокови у воду, једрење, бејзбол. Битно да се буде у спорту да не глуваре и из тога је испало ово. Дамир је почео да тренира 13. септембра, а већ у децембру је био првак Београда - истиче поносни отац.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)