"ДАМИР ЈЕ ПРОБИО ЛЕД": Ненад Путник за "Новости" након сребра на Олимпијади за Микеца - За нас је ова медаља велика као кућа!

Ј. СУ

24. 07. 2021. у 11:46

НИСАМ спавао ноћас, Дамир је пробио лед. Ова медаља му је недостајала у каријери, има све остале, рекао је за "Новости" Ненад Путник, председник Стрељачког савеза Србије након што је Дамир Микец освојио сребрну медаљу на Олимпијским играма у дисциплини ваздушни пиштољ на 10 метара.

ДАМИР ЈЕ ПРОБИО ЛЕД: Ненад Путник за Новости након сребра на Олимпијади за Микеца - За нас је ова медаља велика као кућа!

Фото: М. Анђела

- То је медаља за коју се спремао са братом Гораном, који му је тренер последњих пет година. Сјајно је одрадио финале. Ово је највећи успех у каријери за Стрељачки савез Србије. За нас је ова медаља велика као кућа - рекао је Путник.

Ово је, наглашава он, подстрек не само за стрелце, већ и за цео тим Србије.

- Не само што ће дати ветар у леђа осталим спортистима, већ и на психолошком плану после Рија када није било медаља враћа се на ниво који се очекује од нас.

- По јутру се дан познаје. Ово је велики успех за све, за Стручни штаб Савеза, тренера и њега. Добра је атмосфера у екипи и то ће подстицајно деловати на остале који ће пуцати. Сигурно ће и у микс са Зораном Аруновић опуштеније да уђе.

Путник истиче да су сви у Савезу поносни на успех Дамира Микеца, као и на све остале спортисте и "атмосферу у тиму која влада међу стрелцима и селекторима и стручном штабу".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)