"ДАБОГДА ПРОПАЛИ": Хрвати уплаћивали по осам динара за спас Цибоне...

Новости онлине

02. 10. 2022. у 12:03

Загребачка Цибона успела је да састави тим за почетак нове сезоне у АБА лиги. Иако је клубу претило гашење због нагомиланих финансијких проблема у једном трентку покренута је акција за спас укојој је учествовао легендарни Александар Петровић, који открива због чега је она и обустављења.

ДАБОГДА ПРОПАЛИ: Хрвати уплаћивали по осам динара за спас Цибоне...

ФОТО: ЕПА

Наиме, брат најбољег кошаркаша у историји Хрватске, Дражена Петровића покренуо је акцију “Ми смо Цибона” у којој су навијачи клуба имали прилику да добровољним прилозима помогну спашавању најславнијег клуба у Загребу.

Она ипак није ухватила замах као што је било очекивано, па је убрзо и прекинута, а Цибони су покушали да помогну неки други људи – очигледно успешно. Петровић се током гостовања у “Подкаст Инкубатору” уз осмех присетио детаља везаних за само акцију, као на пример и чињеницу да су махом у њој учествовали људи којима уопште није било до Цибоне!

Фото: Лого

 

Они су видели акцију као прилику да “се спрдају” са градом Загребом, па су уплаћивали донације од по пола куне, 50 липа – 8 динара преведено на српску валуту што свакако није донација која ће спасити клуб од гашења.

- Мени је то, у принципу, било фантастично! Тих десетак људи, 5-6 из Задра и исто тако петорица из Сплита. Они су уплаћивали по 50 липа уз поруку. Тако је један Сплићан у размаку од дан и по три пута одлазио у банку и уплаћивао по 50 липа уз поруке 'Дабогда пропали', 'Хајдук живи вечно',... Једном Задранину сам се чак и захвалио на Твитеру за донацију од 50 липа. То је наш фолклор", рекао је Ацо током гостовања у подкасту инкубатор.

Ипак, он захвалан свима који су учествовали. Акција није успела да привуче оне најбогатије, људе који би одвојили велику своту новца за клуб, па је убрзо Цибона морала да тражи друге начине за преживљавање. У међувремену су из клуба отишли највећи таленти попут Рока Пркачина, Ловра Гњидића или Данка Бранковића, којег ћемо гледати на српским паркетима након што га је Бајерн позајмио Меги.

- Било је и много уплата од 500 куна, 1.000 куна. Видело се да је људима страшно стало до клуба, међутим... Једноставно акција као таква није добила замах да дође до оног што нам је било потребно. Били су нам потребни капиталци", објаснио је бивши кошаркаш и нови директор у хрватском савезу. 

БОНУС ВИДЕО: Никола Јокић - од доброћудног дебељуце до најбољег кошаркаша на свету

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НИКАД ПРОВОКАТИВНИЈА: Рајковићева жена запалила мреже облинама - купаћи, а преко само мрежа (ФОТО)