ВАНЕСА БРАЈАНТ ДОЖИВЕЛА НЕРВНИ СЛОМ, А СВЕТ ЗГРОЖЕН: Сликали и делили фотографије мртвог Кобија и Ђиђи као сувенире

Novosti online

11. 08. 2022. у 18:08

НИ близу три године након смрти Кобија и Ђиђи Брајант њихова породица нема мира, а супруга настрадалог кошаркаша, Ванеса, правду тражи на суду.

ВАНЕСА БРАЈАНТ ДОЖИВЕЛА НЕРВНИ СЛОМ, А СВЕТ ЗГРОЖЕН: Сликали и делили фотографије мртвог Кобија и Ђиђи као сувенире

ФОТО: ЕПА

Ванеса Брајант је доживела нервни слом на суђењу које је одржано у четвртак, преноси "Ел-Еј Тајмс".

Супруга трагично настрадалог кошаркаша јецала је у судници док је њен адвокат Луис Ли описивао како су шерифови заменици и ватрогасци људима у једном бару делили фотографије настрадалог Кобија и његове ћерке, само два дана након њихове смрти.

Брајантова потражује вишемилионску одштету због повреде приватности након што су фотографије из шерифове канцеларије процуриле, тврди да је због тога претрпела озбиљну емотивну штету.

Даље је Ванеса истакла да чланови службе спасавања нису снимили фотографије у истражне сврхе, већ „ради сопственог задовољства“.

Свет је остао у шоку након тврдњи да су фотографије Ђиђиних и Кобијевих посмртних остатака подељене на најмање 28 различитих уређаја шерифовог одељења и десетак ватрогасаца, стоји у тужби.

Ли је на почетку суђења приложио видео снимак заменика шерифа Џоија Круза којиседи у бару у калифорнији, на њему је полицајац који бармену показује нешто на мобилном телефону, а након што је фотографију угледао бармен је са згроженом гримасом на лицу отишао.

- Тај 26. јануар 2020. је био и увек ће бити најгори дан у животу Ванесе Брајант - рекао је Ли у судници. - Она живи у страху да ће се она или њена деца једног дана суочити са ужасним сликама својих најмилијих на интернету.

Адвокат је описао како су полицајци и ватрогасци шетали око олупине летелице и сликали тела страдалих.

 - Усликали су крупне кадрове удова, спаљеног меса - рекао је Ли, пре него што је пустио аудио снимак детектива који тврди да је његова жена одбила да погледа слике, након што је описао жртве несреће као „гомиле меса“.

Говорило се о фотографијама и у шерифовом одељењу где су често приказиване.

- Запослени у служби су искористили несрећу. Узели су и поделили слике Кобија и Ђиане као сувенире.

Из шерифовог одељења бране се тврдњом да Ванесина тужба нема основу, с обзиром на то да фотографије нису никада процуриле у јавност.

- Фотографије на које се жале никада нису биле у медијима, на интернету или на други начин јавно објављене. Ванеса Брајант никада није видела фотографије чланова своје породице – стоји у одговору.

Амерички окружни судија Џон Волтер објединио је Ванесину тужбу са сличном коју је поднео финансијски саветник Крис Честер, који је у несрећи изгубио супругу Сару и 13-годишњу ћерку Пејтон.

Калифорнијски закон злочином сматра неовлашћено фотографисање преминуле особе на месту несреће или злочина. Представници власти већ су пристали да плате 2,5 милиона долара за решавање сличног случаја које су покренуле две породице чији су рођаци погинули у несрећи 26. јануара 2020.

БОНУС ВИДЕО: Србија је поносна: Фотографија МВП Јокића на Генекс кули 

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НАДАЛ И ФЕДЕРЕР ЧУПАЈУ КОСУ: Новак Ђоковић добио титулу и за Аустралијан опен 2022.

НАДАЛ И ФЕДЕРЕР "ЧУПАЈУ КОСУ": Новак Ђоковић добио "титулу" и за Аустралијан опен 2022.

НОВАК Ђоковић је фантастично одиграо у другој половини 2022. године, освојио и Завршни мастерс турнир у Торину, чиме је на најбољи начин најавио повратак на омиљени гренд слем. А иако је почетак сезоне био драматичан, а за њега и те како трауматичан, стигла је и утешна награда.

07. 12. 2022. у 15:31

Коментари (0)

УНИЦРЕДИТ ПОДРШКА МАЛИМ ПРЕДУЗЕТНИЦИМА: Бизнис клијентима УниЦредит Банке Србија омогућен Тап он Пхоне - терминал на мобилном телефону