БАТ ПРЕСУДИО: Партизан мора да плати Тринкијерију

Новости онлине

09. 06. 2022. у 11:10

Бивши тренер Партизана Андреа Тринкијери поднео је тужбу против Партизана и на крају ће црно-бели морати да му исплате преко 100.000 евра.

БАТ ПРЕСУДИО: Партизан мора да плати Тринкијерију

ФОТО: ЕПА

Тринкијери је тужио Партизан због заосталих зарада и добио спор, јавно је објављено на сајту ФИБА.

Италијан је поднео тужбу БАТ-у због неисплаћених зарада, бонуса, као и неколико додатних трошкова.

- Италијански тренер Андреа Тринкијери поднео је тужбу против српског кошаркашког клуба Партизан због заосталих зарада, бонуса, кирија и трошкова становања и пореза. Тужилац је навео да је тужени прекршио уговор тако што није исплатио неколико уплата тужиоцу, није платио порез на име тужиоца, није платио провизију агенту као и да није повећао буџет тужиоца као што је било договорено - пише у саопштењу БАТ-а.

Партизан је одговорио на тужбу наводима да је Тринкијери једнострано раскинуо уговор и део тужбе у којем је Тринкијери захтевао исплату због раскида уговора је одбачен.

Црно-бели према наводима БАТ-а дугују 94.275 евра плата и бонуса Италијану, а када се на то додају трошкови тужбе и суђења црно-бели ће на крају морати да плате 115.400 евра.

Подсећања ради, Партизан је у сезони 2018/19. са Тринкијеријем на клупи узео Куп Радивоја Кораћа, а био је и полуфиналиста Јадранске лиге, односно финалиста Суперлиге.

Наредна, односно такмичарска 2019/20. имала је потенцијал да буде историјска. Партизан је имао обезбеђено прво место у регионалној лиги, али и предност домаћег терена у Еврокупу до краја такмичења, а у рукама и пехаре за освајаче АБА Суперкупа и Купа Радивоја Кораћа.

Али онда се десила пандемија корона вируса и сезона је прекинута. Тринкијери је потом одлучио да прихвати понуду Бајерна, а касније и да тужи Партизан, што му се и те како исплатило.

БОНУС ВИДЕО: Блокада или силазна путања Лесора?

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИТАЛИЈА ЗАТЕЧЕНА: Делије урадиле ово усред Рима и завршиле на насловним странама италијанских медија (ВИДЕО)

ИТАЛИЈА ЗАТЕЧЕНА: "Делије" урадиле ово усред Рима и завршиле на насловним странама италијанских медија (ВИДЕО)

ИТАЛИЈА је недавно доживела да је потресу најновије вести о локалним хулиганима, али та велика туча навијача насред ауто-пута доживела је да је на насловним страницама тамошњих великих медија "замени" и један нови велики инцидент, и то у режији Звездиних "делија".

05. 02. 2023. у 16:06

Коментари (1)

СОЧНО ТЕЛЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ У РЕРНИ: По рецепту најискуснијих кувара - тајна је у брашну