"ПИКСИ ЈЕ ФАЦА, КАО СИН МИ ЈЕ, А ВИ СРБИ..." Легендарни Ћиро Блажевић проговорио о српској фудбалској ренесанси и њеном творцу!

Новости онлине

28. 09. 2022. у 22:41

ФУДБАЛСКА репрезентација Србије доживљава ренесансу, а селектор Драган Стојковић начионио је истински препоред и поново вратио веру нације у 11 изабраника на терену. На игре Пиксијевих "орлова" није остао нем ни легендарни Мирослав "Ћиро" Блажевић.

ПИКСИ ЈЕ ФАЦА, КАО СИН МИ ЈЕ, А ВИ СРБИ... Легендарни Ћиро Блажевић проговорио о српској фудбалској ренесанси и њеном творцу!

ФОТО: М. Вукадиновић

Некадашњи селектор Хрватске искрено се радује успеху селектора Драгана Стојковића и српске репрезентације у Лиги нација. Србија је на импресиван начин победила Норвешку у Ослу резултатом 2:0 и тако изборила пласман у елитну А дивизију.

- Шта сам вам рекао? Сетите се шта сам причао након што је мој пријатељ Пикси победио Португал, а и пре тога, шта сам говорио када је постао селектор Србије. Иако сам стар, нисам посенилио - почео је разговор за "Курир" Мирослав Блажевић и додао:

- Чим је Пикси узео вашу репрезентацију, знао сам да ће то бити друга музика. Ви Срби имате концентрат талента, знате да играте фудбал, требало је само да вам дође лидер. Имали сте среће, добили сте Пиксија. Хвала Богу резултати су видљиви. Отишли сте на Мундијал у Катар, сада сте победници групе у Лиги нација.

Фото архива ВН

Наставио је популарни "Ћиро" да ређа комплименте на рачун српског селектора.

- Пикси је фаца, рођени лидер, Ако тренер нема те квалитете, он не може да поведе војску. Видим да је еуфорија код вас, ако је, заслужили сте. Сада можете са много оптимизма очекивати Светско првенство у Катару. Пикси је гаранција за успех. Зна Ћиро шта говори. Драго ми је због њега, као син ми је, добри смо пријатељи. Лепе успомене ме вежу за Пиксија, никада се нисмо свађали. Велики је спортиста, а био је племенити фудбалер. Сада је такав као тренер.

Фото архива ВН

Бивши фудбалер и тренер рођен у Травнику потом је говорио и о српским фудбалерима, али није желео да појединачно прича о именима попут Александра Митровића, Душана Влаховића, Душана Тадића и Сергеја Милинковића-Савића.

- Не бих ја ту било кога издвајао, да се Пикси не наљути. Је**га, сад имате хипотеку, као што рекох концентрат талента. Ево, ку***. Не можете више да се шверцате, сад сте у врху. Нема више зезања.

Познато је да и да се бивши тренер Хајдук Сплита и Динамо Загреба већ неколико година бори са канцером.

- Болестан сам и даље. Нисам добро. Али, не дам се, борим се. За***е се свако ко је на Ћиру кренуо - у свом стилу је коментарисао Блажевић.

Бонус видео: Катар - обилазак необичног стадиона за Светско првенство

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СРБИЈА ДА БУДЕ КАЖЊЕНА? Скандалозни захтеви албанских сепаратиста због заставе Нема предаје у свлачионици орлова (ФОТО)

СРБИЈА ДА БУДЕ КАЖЊЕНА? Скандалозни захтеви албанских сепаратиста због заставе "Нема предаје" у свлачионици орлова (ФОТО)

ФУДБАЛСКА репрезентација Србије није се прославила у првом мечу на Мундијалу, али сама чињеница да су "орлови" на највећој смотри светског фудбала "боде очи" непријатељима наше државе и народа.

25. 11. 2022. у 14:58

Коментари (4)

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Данас пада цена горива - ево колико ће појефтинити дизел, а колико бензин