ФИФА ИЗГУБИЛА КОМПАС: Због Катара померају почетак Мундијала

Novosti online

10. 08. 2022. у 12:02

МЕЂУНАРОДНА фудбалска федерација ФИФА наставља да урушава оно мало кредибилитета што је имала код љубитеља фудбала широм света. Бројним скандалима у вези са предстојећим Светским купом који ће се ове зиме одржати у Катару сада је додат још један.

ФИФА ИЗГУБИЛА КОМПАС: Због Катара померају почетак Мундијала

FOTO: Novosti

Годинама је традиција налагала да се Мундијал отвара утакмицом чији актер је или домаћин шампионата или бранилац титуле шампиона света. Зато је бројне фанове немало изненадила недавна одлука ФИФА и организатра турнира да Мундијал у Катару отвори утакмица Сенегал - Холандија.

Сада, је међутим, дошло до изненадне промене плана па ће Турнир ипак почети утакмицом домаћина Сенегала.

Али, да би то било могуће, дошло је до промене календара такмичења, тачније померања почетка?!

Мундијал је по оригиналном календару требало да буде отворен 21. новембра у 11 часова на стадиону Ал Тумама у Дохи утакмицом Сенегал - Холандија, док је меч домаћина и Еквадора био предвиђен исте вечери од 17 часова на Ал Бајат стадиојну у Кору.

План ФИФА и организатора је да се почетак Мундијала помери дан раније односно да Катар и Еквадор свој меч играју 20 новембра. Коначну одлуку по овом питању донеће Савет ФИФА који чине председник Светске куће фудбала Ђани Инфантино и лидери свих континенталних федерација, али то је само формалност, пошто је одлука већ донета.

Померања осталих мечева заказаних за 21. новембар неће бити па ће се мечеви Енглеска - Иран, односно САД - Велс одиграти у раније предвиђеним терминима.

Такође, неће бити ни померања финала које је на програму 18. децембра.

Сходно томе и Србија своје мечеве игра по раније утврђеном програму: против Бразила 24. новембра у 20 часова, против Камеруна 28. у 11 часова и против Швајцарске 2. децембра у 20 часова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЧЕТНИЦИ НА СВЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ! Албанци због овога траже да ФИФА казни Србију?! (ВИДЕО)

"ЧЕТНИЦИ НА СВЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ!" Албанци због овога траже да ФИФА казни Србију?! (ВИДЕО)

СРБИЈА на Светском првенству има за ривале оне репрезентације које им је жреб доделио пред долазак тимова у Катар, али има и неке који уопште не учествују на Мундијалу, али успевају да се својим невероватним захтевима пробију у вести великих светских медија.

29. 11. 2022. у 21:00

Коментари (0)

ПРЕМИНУО ДАВОР ЈАЊИЋ: Преран одлазак глумца кога памтимо из Наташе и Чаруге