Шпански голман обелоданио да болује од тешке болести, Јокановић му даје подршку

Новости онлине

18. 06. 2020. у 16:00

Шпански голман обелоданио да болује од тешке болести, Јокановић му даје подршку

Фото: ЕПА

Шпански голман Хуан Карлос Унсуе (53) обавестио је данас јавност да болује од амиотрофичне латералне склерозе (АЛС).

Некадашњи спортиста је желео да буде искрен према свима и храбро изнео личне ствари о тешком обољењу које погађе централни нервни систем и води ка парализи.

Бивши голман и тренер овим гестом жели да пошаље подршку свима који пате са овом болести и обећао да ће се борити до краја, свестан да је реч о обољењу за које нема лека.

Унсуе, један од најбољих голмана којеје дао шпански фудбал, каријеру је почео као фудбалер Осасуне(1986-1987). У том клубу је прошао кроз омладинску школу, а као сениор је задужио дрес Барселоне где је био замена за легендарног Сенка Зубизарету. На „Камп ноу“ је Хуан Карлос остао до сезоне 1990-1991, када је прешао у Севиљу где је стекао славу. Шпански клуб је постао тим његовог живота и тамо је одиграо 222 утакмице.

Тенерифе и Овиедо билесу његове следеће две екипе пре краја каријере у својој Осасуни. Пензионисао се 2003. године.

Хуан Карлос има подршку јавности и ветар у леђа да буде јачи и кад му падне енергија. Један од оних који су му дали јавно подршку је и бивши фудбалер Славиша Јокановић.

- Велика подршка за тебе, Хуан Карлос. Увек си био јак момак и сигуран сам да ћеш имати снаге да се суочиш са овим изазовом, као што то већ чиниш – написао је некадашњи репрезентативац Југославије и он је само један од многих који су посветили своју пажњу некадашњем голману.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)