ТРИО ЗАТВАРА "ПИЈАЦУ": Партизан јури још три појачања

М. БЛАЖИЋ

28. 06. 2022. у 09:00

ТРИ појачања су ангажована, још толико играча би у наредних десетак дана требало да задуже црно-бели дрес и летња фудбалска пијаца у Хумској ће практично бити завршена. Сва остала померања у играчком кадру била би изазвана евентуалним одласцима и не очекује се да значајније утичу на физиономију тима, који би 9. јула гостовањем у Ивањици требало да започне борбу на три фронта.

ТРИО ЗАТВАРА ПИЈАЦУ: Партизан јури још три појачања

ФОТО: ФК Партизан

Приоритет је ангажовање штопера, и то би према сазнањима "Новости" могло да буде решено већ током сутрашњег дана. Са крилним играчем који ће извесно доћи из иностранства је, за сада, ситуација "магловитија" пошто је сходно финансијској ситуацији потребно доста тога како би се склопио мозаик да буду задовољни и Партизан и играч и трећа страна.

Када су одласци у питању у последња два дана је дошло до "убрзања" па би убрзо могло да се догоди и прво раздуживање опреме. Млади нападач Марко Миловановић је дуже време на радару неколико европских клубова, а током викенда је стигла и прва конкретна понуда, од шпанске Алмерије. Прве информације о висини обештећења су се испоставиле као нетачне, пошто је Алмерија спремна да издвоји фиксних четири милиона евра (плус бонуси) уз десет одсто од наредне продаје 18-годишњег шпица стасалог у Партизановој фудбалској школи. Тренутно, расположење црно-белих и играча је такво да би понуду требало прихватити, па је реално очекивати да посао буде убрзо склопљен.

Други фудбалер из актуелног погона који се налази на излазним вратима клуба је Саша Здјелар. Партизан од борбеног и сада већ искусног везисте може да инкасира највише 500.000 евра с обзиром на то да је такав уступак учињен актуелном капитену "ваљка" приликом претходног продужетка сарадње. Жеље играча се и даље везују за неки од клубова из "лига петице", мада и по том питању није баш све у игри с обзиром на то да се Здјелар недавно захвалио на понуди новом француском прволигашу Тулузу. И даље су активни позиви из Турске, али поред њих стоји велики знак питања с обзиром на амбиције 27-годишњег фудбалера. У случају Здјеларовог одласка, Столицина концепција би претрпела квалитативну промену, не и квантитативну, имајући у виду да ће црно-бели у новој сезони играти са једним задњим везним испред последње линије, а тренеру су на располагању још Љубомир Фејса и Марко Јевтовић.

Истовремено у Партизану су сконцентрисани и на "случај Асано", који је актуелизован пре два дана писањима да клуб мора одлуком суда да исплати Јапанцу око пола милиона евра на име неизмирених дуговања.

- Играч Такума Асано са којим је Партизан водио поступак пред ФИФА није остварио своја права на том суду, јер се ради о првостепеној пресуди, а не о правоснажној одлуци, којом су делимично усвојени захтеви играча. Од јануара 2022. Партизан је покренуо жалбени поступак пред Судом за спортску арбитражу у Лозани (ЦАС), који има надлежност да укине, преиначи или понови поступак. Док траје процес пред ЦАС као што је то случај са Партизаном и Асаном, клуб није у обавези да исплати новац играчу и све што се појавило у медијима су само произвољне спекулације, јер се ради о првостепеном поступку. Ако већ задиремо у право, чак и одлука ЦАС у неким случајевима може да се укине пред Федералним судом Швајцарске. ФК Партизан верује да ће одлука ЦАС бити у нашу корист - подвукао је Зоран Дамјановић, правни заступник Партизана у процесу против Такуме Асана.

Рикарда многи зову

МЛАДИ Марко Миловановић је близу одласка, а судећи по позивима из иностранства, лакше би се реализовао трансфер најефикаснијег фудбалера Партизана из прошле сезоне Рикарда Гомеша.

Рикардо Гомеш/ФОТО: ФК Партизан

Телефони свакодневно звоне у Хумској, многи европски клубови напипавају "пулс" везано за продају интернационалца са Зеленортских Острва, али тамнопути нападач дефинитивно није на продају у летњем прелазном року.

Са Трнавом од 18 часова

ДАНАС је у Кидричеву од 18 часова на програму друга провера Партизана на припремама у Словенији, а ривал је словачки прволигаш Спартак из Трнаве. Шеф струке Илија Столица ни данас неће моћи да рачуна на нападаче Рикарда Гомеша и Марка Миловановића због лакших повреда.

БОНУС ВИДЕО: Андраде тренирао са новим саиграчима

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

КАКО ПУТОВАТИ У СЕПТЕМБРУ: Ево које државе траже ковид тестове