НАВИЈАЧИ СТИЖУ НА ЕУРО: Само није јасно како, када и где

Novosti online

11. 04. 2021. у 12:16

НАВИЈАЧА ће бити на Европском првенству у фудбалу.

НАВИЈАЧИ СТИЖУ НА ЕУРО: Само није јасно како, када и где

уефа

Осам градова у којима ће се играти мечеви су потврдили услове за пријем публике, а УЕФА очекује да то ураде и Минхен, Рим, Билбао и Даблин, како би остали део турнира који је требало да буде одржан 2020.

Да би град остао домаћин турнира, он мора да пружи гаранције о условима доласка навијача. УЕФА је највише забринута због Ирске, где је на снази један од најдужих европских локдаунова. Такође, Баскија захтева да барем 60 одсто становништва буде вакцинисано до почетка Европског првенства, што не делује реално у овом тренутку.

УЕФА верује да ће много лакше бити са Римом, у коме би требало да буде одигрна први меч, на програму 11. јуна између Италије и Турске.

Баку, Будимпешта и Санкт Петербург неће тражити никакве услове за навијаче коиј буду пристигли због Европског првенства. У Букурешту ће то важити за сваког навијача који не буде остајао дуже од три дана.

У Бакуу и Санкт Петербургу стадиони ће моћи да буду пуни до 50 одсто капацитета. Вембли, на коме се игра завршница турнира, биће пун до четвртине (90.000 је капацитет). Капацитет би требало да се подигне на 45.000 за мечеве полуфинала и финала, које се игра 11. јула.

Амстердам, Букурешт, Копенхаген и Глазгов прихватају до 33 одсто попуњеност, али остављају могућност да се то промени и да се пусти више навијача, ако епидемиолошка ситуација то буде дозволила.

(РТС) 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)