ЕУРО ИПАК У 12 ГРАДОВА: Русија и Енглеска на чекању

Novosti online

14. 11. 2020. у 13:52

ЕВРОПСКА фудбалска унија тврдоглаво инсистира да се предстојећи ЕУРО одржи у оригиналном формату, са 12 градова домаћина.

ЕУРО ИПАК У 12 ГРАДОВА: Русија и Енглеска на чекању

EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Претходних недеља појавила се незванична информација да се цео турнир "сели" у русију, а овох дана, енглески медији су спекулисали да би домаћинство могли да преузму Енглеска и Шкотска (која би била домаћин само једном, против Енглеске), али у суботу је представник за медије Уефе одбацио могућност промене домаћинства.

- Намеравамо да одржимо ЕУРО у формату и на локацијама потврђеним раније и уско сарађујемо са свим градовима домаћинима. С обзиром на околности у вези са пандемијом коронавируса, над којим ни УЕФА ни локални организациони одбори немају контролу, још не знамо какве ће бити могућности да гледаоци буду на трибинама - објавила је УЕФА.

У изјави се ипак додаје да, иако планова за пребацивање свега у једну земљу још нема, таква одлука може бити донета у будућности.

Русија је раније изразила спремност да угости најјаче европске селекције, док се из енглеског ФА нису званично оглашавали.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)