СВАКОГ ДАНА 20.548 ЕВРА Барселона зарађује на повреди Усмана Дембелеа

Ђ. С.

23. 06. 2021. у 21:58

БУТИНА, зглоб, примицач, па сада и колено. Шта још може да га задеси? Вероватно се то и сам пита малерозни Усман Дембеле, који је због повреде колена на утакмици Француске са Немачком морао превремено да се врати назад у домовину са Европског првенства.

СВАКОГ ДАНА 20.548 ЕВРА Барселона зарађује на повреди Усмана Дембелеа

FOTO: EPA

Сада га чека операција у Финској и највероватније пауза до зиме, што је проблем и за Барселону, која га је 2017. платила 135 милиона евра Борусији Дортмунд. Према правилнику ФИФА, Барса ће свакодневно добијати и компензацију у виду 20.548 евра, док се не врати на терен, пошто се Дембеле повредио током репрезентативне акције.

Међутим, није то никаква утеха за клуб, нити било каква срећа у несрећи што се тиче 24-годишњег Француза, који тешко да је оправдао и пола од поменутих, баснословних, 135 милиона евра.

Пре свега због "стакленог" тела и чак 12 различитих повреда које су га задесиле током периода у престоници Каталоније. На то је утицао и његов непрофесионални карактер, због којег је у другој сезони у престоници Каталоније неретко био на удару медија.

Често је каснио на тренинге и тимске састанке, игнорисао је препоруке стручњака око исхране, прописану рибу је замењивао јелима брзе хране, чији су се картони гомилали испред његове куће. Али, највећа замерка, која је посебно парала уши шпанским новинарима, била је његова зависност од видео-игрица, које је играо сваку ноћ до касно, због чега је вероватно и преспавао покоји тренинг.

Ипак, у последње време, сличних проблема на његову срећу није било. Можда их је и вешто крио, свакако је то сада мање битно, али повредама никако да умакне брзоноги Дембеле, који је у дресу Барселоне постигао 30 голова и забележио 21 асистенцију. С тим да је само у сезонама 2018/2019. (14) и овој недавно завршеној (11) био двоцифрен.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)