БИВШИ ТРЕНЕР ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ главни кандидат да замени Далића на клупи Хрватске?

Novosti online

21. 06. 2021. у 21:47

ХРВАТСКИ медији огорчени су на селектора тамошње фудбалске репрезентације Златка Далића, због лоших резултата на Европско првенству. И већ су му пронашли замену. И то у лику некадашњег тренера Црвене звезде Роберта Просинечког којег од јесени виде на клупи "коцкастих".

БИВШИ ТРЕНЕР ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ главни кандидат да замени Далића на клупи Хрватске?

FOTO: M. Vukadinović

У анкети портала "Индекс" из Загреба Велики Жути има подршку 69 одсто читалаца који су са "да" одговорили на питање - "Треба ли Просинечки да постане селектор Хрватске?"

Без обзира што је Златко Далић био главни архитекта освајања другог места на СП у Русији 2018. године, хрватски медији немају милости за његове нешто лошије дане који су уследили у Лиги нација и на актуелном Европском првенству. Чак му у појединим анализама и текстовима сугеришу да би било најбоље да оде, те да прихвати понуду турског Фенербахчеа ако је и даље актуелна.

- Хрватска је у последњих осам службених утакмица победила једино Малту и Кипар. Побеђују је и екипе средње класе (Мађарска, Словенија), док је оне врхунске (Француска, Португал), којима је донедавно и сама припадала, добијају са пола снаге - пише портал Индекс.

Сам Просинечки о могућности да преузме Хрватску каже:

- Ух, не бих ја сад о томе. Најважније је да смо ми сада сви уз Хрватску. Па, ко не би прихватио ХНС и Хрватску? Ракету (Иван Ракитић оп.а.) су прерано пустили, пребрзо га одбацили. Не треба молити никога да игра за Хрватску, али Ракитић би нам сигурно добро дошао.

Златку Далићу се замера готово све, од тактике, избора играча, лоше атмосфере међу фудбалерима, до пропуштене прилике да изврши смену генерација.

Роберт Просинечки је жива легенда Црвене звезде у којој се афирмисао прво као фудбалер, а онда и као тренер, јер је ту почео каријеру 2010. године код Владана Лукића и Ивана Аџића. Касније је радио у турским клубовима Кајзерију и Денизлију, а био је и селектор репрезентација Азербејџана и БиХ.

(Курир) 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)