ЗЛАТКО ДАЛИЋ О ИГРИ ХРВАТСКЕ: Нисам нас замишљао овакве, морамо да будемо енергичнији

Novosti online

19. 06. 2021. у 16:39

ХРВАТСКА после два одиграна меча на Европском првенству у фудбалу има само један освојен бод. Селектор ове репрезентације Златко Далић говорио је о утакмици са Чешком (1:1).

ЗЛАТКО ДАЛИЋ О ИГРИ ХРВАТСКЕ: Нисам нас замишљао овакве, морамо да будемо енергичнији

FOTO: AP/Tanjug

Овај 54-годишњак из Ливна је истакао да ово није Хрватска какву је замишљао.

- Нисам ни срећан ни задовољан, нити се осећам комфорно. Ово није Хрватска какву сам замишљао, какву сам хтео. То није оно што сам мислио када смо почели припреме. Али добили смо још једну шансу да у групној гази то поправимо и пласирамо се даље - рекао је Далић.

Селектор који је "ватрене" одвео до финала Светског првенства је истакао да његов тим није изгледао добро у првом полувремену против Чешке, док је ривал био много одлучнији.

- На мени је тај посао, не изгледамо како би требало да изгледамо, нисмо компактни, што се посебно видело јуче у првом полувремену. Седам-осам играча је дошло из повреда, нису успели да се уклопе.

Упитан где би сместио Хрватску на ЕУРУ након свих до сада одиграних утакмица, тренер је рекао да су "ватрени" ураво тамо где и јесу – у бори за пролаз међу 16.

- Нисмо се наметнули, то није добра Хрватска која охрабрује, каква би требала да буде, нисмо на том нивоу сада. Имамо ту шансу да се поправимо у уторак с победом - поновио је он, казавши да решења за утакмице тражи на тренингу.

- Ја сам имао другу концепцију и визију како је то требало да изгледамо. Решења тражимо у ходу и након анализе тренинга. Ту смо покушали да слажемо причу, тражимо најбоља решења. Сада нам преостаје да у три дана направимо бржу и енергичнију екипу да се можемо супроставити Шкотима који ће бити мотивисани и агресивни - додао је Далић.

Осврнуо се потом и на следећег ривала Хрватске.

- Шкотска је требало да прође пуно боље против Чешке у првој утакмици. Имали су доста прилика, али су примили два гола. Показали су велику мотивацију и велику борбеност. Они ће против нас бити исти јер и њима три бода значе пролаз даље, а и на свом су терену. Биће тешко, то је противник који нема можда велики квалитет, али морамо припазити, морамо одговорити на бољи начин - оценио је следећег супарника Далић.

Открио је и да ће у уторак направити пар промена у саставу.

- Мораћемо направити две-три промене, морамо наћи свеже, енергичније играче. Мењам јер тражим најбоље“, додао је. „Ја од бор бе не одустајем, од одговорности не бежим. Ја верујем и то сам рекао момцима – верујем у њих, у људе око себе и верујем у себе, верујем да је у нама остало пркоса да то направимо - закључио је Далић.

Подсетимо, Хрватска је у првој утакмици не Европском првенству поражена од Енглеске са 1:0.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)