ОВО СУ ПРВЕ ЕРИКСЕНОВЕ РЕЧИ: Лекар који је спасао Данца открио детаље драматичне борбе за живот фудбалера

Новости онлине

17. 06. 2021. у 09:53

НЕМАЧКИ лекар Ханс Клајнфилд, који се нашао у тиму доктора чији је задатак био да помогну данском фудбалеру Кристијану Ериксену након пада на терену, описао је комуникацију са везним играчем.

ОВО СУ ПРВЕ ЕРИКСЕНОВЕ РЕЧИ: Лекар који је спасао Данца открио детаље драматичне борбе за живот фудбалера

Фото: АП

Свет је стао на десетак минута после пада Кристијана Ериксена на стадиону "Паркен". Данац је колабирао и меч је прекинут, па убрзо настављен када је установљено да је Ериксен добро.

И сам фудбалер Интера се огласио на друштвеним мрежама и и даље је у болници где лекари утврђују тачне разлоге његовог случаја.

Једна од кључних особа која је заслужена што је Ериксен и жив изнет са стадиона јесте немачки лекар Ханс Клајнфилд, који за "Функе медиагруп" открио да се Ериксен пробудио веома брзо након првог шока дефибрилатором.

"Отприлике 30 секунди касније отворио је очи и могао сам да разговарам са њим. Био је то дирљив моменат. У таквим хитним медицинским интервенцијама у свакодневном животу, шансе за успех су мање", казао је Клајнфилд.

Потом је лекар утврдио да ли се Ериксен потпуно вратио и упитао га да ли је добро, на шта је Данац дао позитиван одговор, а потом рекао:

"Проклетство, имам само 29 година..."

То је био знак за Клајнфилда и његов тим да је Ериксен, узевши у обзир све могућности, у добром стању и како додаје, знао је да му срце није оштећено.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)