"ПАДОБРАНАЦ" БИО НА НИШАНУ СНАЈПЕРИСТА: Да се радило о терористичком нападу, платио би то животом (ВИДЕО)

Novosti online

16. 06. 2021. у 21:15

НЕРЕАЛНЕ сцене са утакмице Немачка - Француска, кад је екстремиста Гринписа упао параглајдером на минхенску алијанс арену могле су д имају крвав епилог. Не само што је параглајдер озбиљно повредио двоје гледалаца а претходно и пресекао кабал који носи кровну камеру, него је и он сам био у опасности да га "скину" снајперисти баварске полиције!

ПАДОБРАНАЦ БИО НА НИШАНУ СНАЈПЕРИСТА:  Да се радило о терористичком нападу, платио би то животом (ВИДЕО)

ФОТО: АП/Тањуг

- Снајперисти су га већ имали на нишану - рекао је министар унутрашњих послова Баварске и додао:

- Да је полиција утврдила да се ради о терористичком нападу, платио би то животом!

Активиста је намеравао да прелети стадион и спусти на терен лопту са натписом "Прекините употребу нафте" али је пришао превише близу и пресекао каблове по којима клизи кровна камера. Зог тога је изгубио контролу и умало погазио неке гледаоце на нижим деловима трибина, а поломљени делови конструкције озледили су најмање двоје људи који су пријавили повреде.

Параглајдер је на крају слетео на траву у тренутку загревања екипа, а 38-годишњи Немац, који је прошао без озледа, потом је приведен.

Пуштен је у среду али тек пошто је против њега подигнута тужба због “озлеђивања особа, претње вазухопловом” и других “прекршаја ваздухопловних прописа који строго ограничавају могућности прелета - наведено је у саопштењу полиције.

УЕФА је осудила “непромишљен чин”, а ДФБ оценио је ту акцију “неприхватљивом”.

Огласио се и селектор Француске Дидије Дешан кога је цео случај подсетио на породичну трагедију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)