РЕМ ОДБУСТАВИО ПОСТУПАК ЗБОГ "ЗАДРУГЕ": Тужилаштво у Руми одбацило пријаву Станије Добројевић против Кристијана Голубовића због претњи

В.Ц.С.

25. 02. 2021. у 12:19

РЕМ ОДБУСТАВИО ПОСТУПАК ЗБОГ ЗАДРУГЕ: Тужилаштво у Руми одбацило пријаву Станије Добројевић против Кристијана Голубовића због претњи

Фото Youtube/Zadruga Official

САВЕТ Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) одлучио је да обустави поступак против Телевизије „Пинк“ због емитовања претњи убиством учесника „Задруге“ у програму уживо, у септембру прошле године, објавило је Удружење новинара Србије.

Кристијан Голубовић, један од учесника ријалити програма „Задруга“, 16. септембра 2020, јавно је упутио претње убиством старлети Станији Добројевић. Голубовић је уживо у програму рекао: „Убићу Станију Добројевић лично или преко мојих људи, ако ми се искрено не извини за оно што ми је увредила децу. И убићу сваког у животу ко ми буде споменуо дете“.

Непосредно после ових претњи, РЕМ је поднео Основном јавном тужилаштву у Руми кривичну пријаву због угрожавањa сигурности против Голубовића и покренуо поступак за изрицање мере Телевизији „Пинк“, који је Савет Регулатора јуче обуставио.

На сајту РЕМ-а је објављено да су чланови обавештени како је надлежно тужилаштво одбацило кривичну пријаву оштећене Станије Добројевић због претњи, уз образложење да то није дело које се гони по службеној дужности, већ по приватној тужби. Ставу тужилаштва се придружила и већина чланова РЕМ-а.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)