ХОЋЕ ЛИ НАВУЋИ ГНЕВ ВЕРНИКA: Стинг - Бог може бити жена, зашто би требало да буде одређен полом?

Novosti online

28. 09. 2022. у 00:47

ЛЕГЕНДАРНИ певач Стинг је пред свој концерт у Загребу крајем октобра причао о својој деци, музици али и како Бога не треба да одређује пол, те да је могуће да је Бог жена.

ХОЋЕ ЛИ НАВУЋИ ГНЕВ ВЕРНИКA: Стинг - Бог може бити жена, зашто би требало да буде одређен полом?

Фото: ЕПА

- Ако Бог постоји, не мислим да је одређен полом. У неким друштвима Бог је дефинитивно Она, зашто не? - рекао је Стинг за Јутарњи лист.

У песми повезује воду и жену, сматра да је вода женски симбол.

- Без обзира на то колико си мачо, онај део који је спреман на компромисе, који плови, то је женски део - рекао је певач. - Да, вода је традиционално симбол за жене, то је медиј који препознајемо, али је и опасан, другачији. Ја дефинитивно осећам велики страх и поштовање према води. И љубав.

Осврнуо се, између осталог, и на ситуацију у свету и све више негативних вести.

- Ја нисам неко ко живи у изолованом мехуру, ја сам грађанин света, тескобан сам и забринут због овога што се догађа у Украјини. Забринут сам због климатских промена, због јачања политичких десничарских покрета по свету, све те ствари ме забрињавају и улазе у мој креативни свет. Пре него што напишем песму о нечему, морам наћи метафору да бих то изразио. Не пишем пропаганду, агитпроп. Пишем, барем се надам, поезију, а поезија значи пронаћи простор за метафору. Стога нећу певати о тим стварима ако не нађем метафору - рекао је Стинг и додао:

Фото: ЕПА

- Захвалан сам за свој живот, захвалан сам за свој успех, али у исто време то није оно где се проналазим. Проналазим се не на сцени, него у породици, с пријатељима, у односима. То је оно где се успех налази у правом смислу те речи. Друге ствари су врло лепе, али то није оно ко ја јесам. Ја сам отац, супруг, пријатељ, грађанин, колега. Не сматрам се звездом, то није оно како се понашам изван сцене. Када се светла упале, одиграћу улогу, али то није оно ко ја јесам.

(Б92)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

Коментари (0)

МОРАТЕ ЗНАТИ: Шта треба да радите у случају јаког земљотреса