СВИЊСКИ БУТ У БЕЛОМ ВИНУ: Стари рецепт с југа Србије

Novosti online

28. 01. 2023. у 18:58

Припремите маринаду тако што ћете у сецку уситнити и сјединити све састојке, осим вина. Затим додајте вино и промешајте.

СВИЊСКИ БУТ У БЕЛОМ ВИНУ: Стари рецепт с југа Србије

Foto: Shutterstock

Ставите месо у овал и сипајте преко маринаду (рукама је добро утрљајте у месо). Оставите да преноћи у фрижидеру, али повремено окрећите месо како би било стално у маринади. Ујутру извадите из фрижидера и поново га окрените. Када посуда достигне собну температуру, поклопите је и ставите у претходно загрејану рерну на 220 степени.

Пеците сат до сат и по. На пола печења окрените месо како би се пекло и са друге стране. Пред крај, скините поклопац са овала да се месо пече док не буде хрскаво са горње стране. Када га извадите из рерне, у истом овалу испеците кромпир.

Потребно је:

  • 1,5-2 кг свињског бута (могу и леђа или врат)
  • кашика сенфа
  • до 1 чаше белог вина
  • 1/2 кашичице млевеног ловоровог листа
  • 1-2 чена белог лука
  • 1/2 главица црног лука
  • кашика сирћета
  • 2 кашике маслиновог уља
  • 1 дл парадајз соса или кечапа
  • 1/2 кашичице слатке туцане паприке
  • 1/2 кашичице соли
  • 1/2 кашичице шећера
  • прстохват зачина по избору (рузмарин, бибер, млевени ђумбир, љуте папричице...)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Нова димензија живота у делу Београда који се буди из сна

Нова димензија живота у делу Београда који се буди из сна

У ПОТРАЗИ сте за станом у центру града који је довољно изолован од градске вреве, окружен зеленилом и реком, а с друге стране вам је подједнако важно да кварт има одличне саобраћајне везе са свим деловима Београда?

18. 04. 2024. у 10:00

Коментари (0)

РУС, ОЛИМПИЈСКИ ШАМПИОН, ШОКИРАО СВЕТ: Они који деле санкције Русима - ово нису могли ни да сањају