НАЈСОЧНИЈА ВЕЧЕРА ЗА ЦЕЛУ ПОРОДИЦУ: Нема укусније и издашније, а спрема се очас посла
Најбржа и најукуснија вечера када немате пуно времена за припрему.

Foto: Printscreen Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković
Састојци:
- 400 г макарона
Фил:
- 100 г димљене сланине
- 2 главице црног лука
- 400 г млевеног меса
- Зачине по вашем укусу и врсту и количину: со, суви зачин, бибер, оригано, пар чена белог лука
Бешамел сос:
- 50 г путера
- 3 кашике брашна
- 500 мл млека
- 250 мл неутралне павлаке
- Со, бибер, бели лук
Припрема:
Скувати макароне у сланој води. На уљу пропржити сланину и црни лук, па додати млевено месо. Заћинити. Пропржити и склонити са шпорета. У другом тигању спремити бешамел сос: Растопити путер, додати брашно и пропржити, па додати млеко и мешати да се разбију грудвице. Додати неутралну павлаку. Зачинити.
У поуљаној посуди ређати макароне, бешамел фил од млевеног меса, бешамел, макароне, бешамел. Пећи на 200 степени око 20 минута.
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

АМЕРИЧКИ ВОЈНИЦИ ПРОНАЂЕНИ МРТВИ НА ГРАНИЦИ СА БЕЛОРУСИЈОМ: Нестали током вежбе, узбуна у НАТО
ЧЕТИРИ америчка војника која су нестала током НАТО вежби у Литванији су погинула, јавио је портал ЛРТ (Литванска радио-телевизија), позивајући се на изворе.
26. 03. 2025. у 17:16

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију
РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.
16. 03. 2025. у 19:40

УМРО РОЂЕНИ БРАТ ВИКИ МИЉКОВИЋ: Болест га однела у 47. години, трагедија у породици певачице
НАКОН краће болести преминуо је рођени брат Вики Миљковић Владица Миљковић у 47. години.
28. 03. 2025. у 11:35
Коментари (0)