КОЛИКО КВАСЦА ИДЕ НА КИЛОГРАМ БРАШНА: Да вам свако тесто савршено нарасте
Многе жене, посебно оне које немају пуно искуства у кухињи мучи питање колико је потребно ставити квасца у тесто када желимо нешто да направимо.

Foto: Shutterstock
Наиме, и превише и премало квасца квари укус, те прављење идеалног киселог теста може да вам зада главобољу. Али, када знате идеалан однос састојака, сви ће вам тражити рецепте за оно што умесите. Прво и најважније правило је да квасац буде собне температуре.
Свеж квасац
На 1 килограм брашна треба користити једну целу коцку свежег квасца (42 грама). Свеж квасац се припрема тако што се изгњечи у шољу, дода се кашичица шећера, кашика брашна и мало млаког млека. Поклопљена смеса се остави да се диже десетак минута да се добије квасац, који се затим умеша у тесто.
Суви квасац
У 1 килограм брашна додајте две кесице сувог квасца (14 грама). Суви квасац се обично меша директно са брашном, али треба поштовати упутства на паковању.
Са друге стране, чак и неке искусне домаћице не знају да сирће и јогурт, такође, помажу да тесто испадне савршено. Јогурт чини да производи од квасца буду лакши и мекши, док сирће убрзава процес дизања.
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ИСПРОБАЈТЕ РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋЕ БУХТЛЕ: Након сервирања ће нестати у трен ока
08. 10. 2024. у 15:00

НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПОСНЕ КРОФНЕ: Лако се праве, а меке као душа
16. 08. 2024. у 09:00

ВАРАМО ИАКО ВОЛИМО: Женама треба сигурност, мушкарци су незаинтересовани (ВИДЕО)
ШТА желе жене, а шта мушкарци у партнерским односима – тема је најновије епизоде подкаста "Оно право“" који се емитује сваког четвртка од 20 часова на Youtube каналу и видео платформи“Новости“.
09. 02. 2025. у 12:04

''ЛУДИЛО'', МАСК РЕАГОВАО: Ова организација је одиграла кључну улогу у обојеној револуцији у Србији 2000. године
МИЛИЈАРДЕР и шеф Министарства за државну ефикасност (ДОГЕ) поделио је на свом налогу на друштвеној мрежи ''Икс'' истину о НВО организацији која је у медијском смислу одиграла кључну улогу у обојеним револуцијама у земљама широм света, укључујући и Србију. Он је поделио објаву корисника друштвене мреже ''Икс'' KanekaoTheGreat у којем јасно стоји како су ове организације трошиле новац за рушење влада.
09. 02. 2025. у 11:48

Карла дел Понте ЗАБРАНИЛА серију са Глогијем: Шта је сметало Хашкој тужитељки
НЕБОЈША Глоговац преминуо је на данашњи дан 2018. године, а једну од многих маестралних улога током своје богате каријере остварио је и у серији "Мој рођак са села".
09. 02. 2025. у 17:50
Коментари (0)