КАКО СЕ ПРАВИ ГИБАНИЦА РУЖИЦА: Хрскава, прелепог укуса, пуна фила (ВИДЕО)

Novosti online

03. 03. 2023. у 20:00

ИДЕЈА за доручак никад доста, а сада нам је на менију гибаница ружица

КАКО СЕ ПРАВИ ГИБАНИЦА РУЖИЦА: Хрскава, прелепог укуса, пуна фила (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб принтскрин/JelaJelena Petrovic

Састојци за гибаницу ружица:

  • 200 г сира
  • 3 јаја
  • 1/2 прашка за пециво
  • танке коре 
  • мало уља

Припрема:

Раширити кору на сто, па је поуљити. Сир издробити, додати јаја и  прашак за пециво и изједначити. Кору мало премазати филом. Ставити на средину коре прсте и увијати у круг, држећи три прста у средини.

Склонити руку и у то удубљење ставити мало фила. Једна кора је довољна за једну ружу. У зависности од тога колико ружа желите, толико вам је и кора потребно.

ФОТО: Приватна архива

Покрити мало по ивицама кора фил, па ружитцу окренути наопако и у средину ставити фил и ређати у подмазан округли плех.

Ређати у круг. Додати још мало фила и премазати уљем. Може мало и сусама. Пећи на 190 степени Ц око 30 мин.

Пријатно!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Нова димензија живота у делу Београда који се буди из сна

Нова димензија живота у делу Београда који се буди из сна

У ПОТРАЗИ сте за станом у центру града који је довољно изолован од градске вреве, окружен зеленилом и реком, а с друге стране вам је подједнако важно да кварт има одличне саобраћајне везе са свим деловима Београда?

18. 04. 2024. у 10:00

Коментари (0)

РУС, ОЛИМПИЈСКИ ШАМПИОН, ШОКИРАО СВЕТ: Они који деле санкције Русима - ово нису могли ни да сањају