НАЈМАЊЕ 30 УЧЕНИКА КИДНАПОВАНО: Наоружани нападачи отели студенте - четврти овакав случај у Нигерији од децембра

Танјуг

12. 03. 2021. у 11:48

НАОРУЖАНИ људи на северозападу Нигерије киднаповали су ноћас око 30 студената Шумарског факултета у граду Кадуну, у близини Националне војне академије, што је четврта масовна отмица у нигеријским школама од децембра, јавља Ројтерс.

НАЈМАЊЕ 30 УЧЕНИКА КИДНАПОВАНО: Наоружани нападачи отели студенте - четврти овакав случај у Нигерији од децембра

Фото АП

Агенција наводи да се Савезни колеџ шумарства налази на периферији Кадуна, главног града истоимене нигеријске државе, и да у том региону често крстаре наоружане мотористичке банде.

Један студент изјавио је за Ројтерс да су све отете особе женског пола, али власти то нису могле да потврде, док су други студенти рекли да су неке од младих жена успеле да побегну током напада.

Један становник је у телефонском разговору са агенцијом рекао да су се чули спорадични пуцњи нешто пре поноћи, али да су мислили да је у питању војна вежба која се изводи на Војној академији.

Ројтерс преноси да су се јутрос рођаци студената окупили испред капије факултета, који је био окружен са око 20 војних камиона.

Отмице из интерната у Нигерији почела је џихадистичка група Боко Харам, која је 2014. године отела 270 ученица из једне школе на североистоку земље, од којих око 100 никада није пронађено, наводи агенција.

Ројтерс преноси да многе наоружане криминалне банде врше отмице у Нигерији како би добиле откупнину.

У последњих неколико недеља 279 ученица је ослобођено након што су отете из интерната на северозападу нигеријске државе Замфара, док је 27 тинејџера пуштено након што су киднаповани из њихове школе у централној држави Нигер.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)