ПОЖАР У КОВИД-БОЛНИЦИ: Погинуло седам људи, има повређених

Танјуг

26. 12. 2020. у 14:08

ПОЖАР У КОВИД-БОЛНИЦИ: Погинуло седам људи, има повређених

Depositphotos

НА одељењу интензивне неге у египатској болници где се лече болесници од ковид-19, избио је данас пожар у коме је, по досадашњим потврдама, погинуло седам пацијената оболелих од вируса корона.

Локална полиција саопштила је да се ова несрећа догодила у приватној болници у Обуру, предграђу главног града Каира, а у пожару је повређено још најмање пет особа, преноси Ројтерс.

Ватрогасци су успели да локализују и угасе пожар, а дневник Ал-Ахрам известио је да је по првим резултатима истраге за пожар крив кратак спој на електричним инсталацијама.

Египат бележи нагли пораст потврђених случајева вируса корона, што је приморало владу да поново отвори већину својих болница намењених лечењу и изолацији пацијената са КОВИД-19.

Министарство здравља потврдило је да је у петак потврђен највећи дневни број оболелих од корона вируса, 1.113, заједно са 49 смртних случајева.

У Египту је до сада оболело од корона вируса 130.126 људи, а умрло најмање 7.309, међутим, сматра се да је стварни број случајева у Египту, држави са преко 100 милиона људи, далеко већи, делом и због малог броја тестирања, наводи агенција.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)