ДЕМОНСТРАЦИЈЕ У ЈЕРУСАЛИМУ: Окупљени траже оставку премијера Нетенјахуа

Танјуг

14. 07. 2020. у 22:36

ДЕМОНСТРАЦИЈЕ У ЈЕРУСАЛИМУ: Окупљени траже оставку премијера Нетенјахуа

Танјуг

ХИЉАДЕ грађана Израела данас су у Јерусалиму протестовале испред резиденције израелског премијера Бењамина Нетенјахуа, који се суочава са суђењем за корупцију и не успева да се избори са све дубљом кризом због епидемије корона вируса.

АП извештава да популарност Нетенјахуа опада у последњих неколико недеља током којих се нашао на удару бројних, разнородних критика и захтева да поднесе оставку, јер, како се између осталог може чути, "није способан да води државу док траје судски поступак против њега".

Грађани протестују због лоше економске ситуације у земљи, због распрострањене корупције Нетанјахуа зову "крајм министар" (игра речи: прајм министер, премијер на енг.).

Поштујући меру физичког дистанцирања, демонстранти су се у великом броју окупили испред Нетенјахуове резиденције узвикујући пароле и правећи буку дувачким инструментима.

С обзиром да је Нетенјаху, после три пута неуспешно организованих парламентарних избора, на крају склопио договор са својим главним политичким опонентима и формирао владу националног јединства, главна опозиција израелском премијеру налази се на улицама Јерусалима.

Истовремено, Нетенјаху је изазвао велико, растуће незадовољство грађана због пребрзо донетих одлука о ублажавању рестриктивних мера и начина на који је управљао пандемијом корона вируса.

Израел је данас суочен са оштрим порастом броја новозаражених ковидом-19 и економијом која је у застоју са више од 20 одсто незапослених.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)