СРПСКИ ДИПЛОМАТА МЕТА: Амбасадор БиХ у Канади о застави на пола копља поводом Дана жалости

С.Мишљеновић

среда, 15. 07. 2020. у 06:30

СРПСКИ ДИПЛОМАТА МЕТА: Амбасадор БиХ у Канади о застави на пола копља поводом Дана жалости

Амбасада БиХ у Канади Фото РТРС

НАКОН што је министарка иностраних послова Бисера Турковић, иначе члан СДА, без икакве сагласности са Саветом министара БиХ наредила да дипломатско--конзуларна представништвима БиХ по целом свету 11. јула морају спустити заставе на пола копља поводом Дана жалости у БиХ због злочина у Сребреници, на мети Бошњака су се нашли амбасадори који ово нису урадили, а међу њима и амбасадор БиХ у Канади Марко Милисав.

Он каже да није поступио по инструкцији министарке Турковић, с обзиром на чињеницу да је ту одлуку донела самоиницијативно, те да не постоји одлука Савета министара која би била обавезујућа. Милисав је истакао да се дипломатско-конзуларна мрежа не може ставити у функцију једног народа и да се управо таквим злоупотребама нарушава углед БиХ.

- Свиђало се то некоме или не, БиХ је земља три конститутивна народа, а не само једног и све одлуке морају се доносити консензусом - поручио је Милисав. - Као амбасадор једино сам дужан, а то је и мој став и лично опредељење, да заступам усаглашене одлуке и интересе сва три народа. Можда су појединци у Федерацији БиХ од неких претходних амбасадора навикли на поданичко понашање и другачији став, али ја сам именован на предлог српског члана Председништва БиХ Милорада Додика и само ме он може позвати на одговорност.

Када је реч о самој застави, рекао је амбасадор БиХ у Канади, она није уклоњена на тај дан, како то тврде појединци, већ је заједно са копљем откинута за време недавне олује у Отави и биће враћена када буде завршен процес набавке и постављања јарбола.

Амбасадор Марко Милисав

 

Милисав је нагласио да је због непрофесионалних текстова начињених без провере чињеница, објављених у појединим федералним медијима, његова породица је изложена претњама и неукусним коментарима екстремистичких бошњачких организација.

Наиме, поједини федерални медији су објавили да у Амбасади БиХ у Отави "не само да није спуштена застава, већ је тај дан потпуно уклоњена".

Бошњаци који живе у Канади су обилазили амбасаду у Отави и након тога су писали на друштвеним мрежама увредљиве коментаре против амбасадора Милисава зато што нема заставе БиХ на пола копља. Нико није проверио у амбасади због чега нема јарбола на којем стоји застава испред амбасаде.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Marko

15.07.2020. 09:42

Muslimanima je Tito poklonio naciju u BiH '70 godina a ponasaju se kao da traju 1.000 god u Bosni Zaboravljaju na period Austro Ugarske i koja nacija je krvavo platila oslobodjenje u I sv.ratu. Kralj Petar je napravio neoprostivu glupost sa SHS . Mogla se komotno zvati i Srbija jer smo bili pobednici u ratu. A sada hoce prevlast i dominaciju nad Srbima i Hrvatima koji su starosedeoci u BiH