ЗЕЛЕНСКОМ ИСТЕКАО ПРЕДСЕДНИЧКИ МАНДАТ: Шта ће се десити у Украјини?

Милица Шкорић
Милица Шкорић

20. 05. 2024. у 09:11

ВЛАДИМИРУ Зеленском је мандат истекао 20. маја и од тог дана је престао да буде легитимни председник Украјине.

ЗЕЛЕНСКОМ ИСТЕКАО ПРЕДСЕДНИЧКИ МАНДАТ: Шта ће се десити у Украјини?

Фото: Танјуг/АП

Председнички избори у Украјини требали су да се одрже 31. марта 2024. године, а инаугурација новоизабраног шефа државе у мају. Међутим, избори су отказани због ванредног стања и опште мобилизације. Зеленски је навео да за изборе сада „није право време“, истакавши да ово питање треба ставити на крај.

Према речима прес-секретара руског председника Дмитрија Пескова, Кремљ ће анализирати ситуацију у вези са истеком мандата Зеленског у мају како би се изјаснио о свом ставу.

Дан раније амерички лист Вашингтон пост објавио је да би Владимир Зеленски након истека мандата могао бити оптужен за подривање демократије у Украјини.

БОНУС ВИДЕО: ХАРКОВ УРУШЕН - Зграде, аутомобили оштећени И 20 повређених у гранатирању

(РИА)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АКО ФАГОТ НЕ УБИЈЕ БАР 30 НИЈЕ ИСПЛАТИВ: Генерал Јелесије Радивојевић, унук јунака истог имена, о биткама на Косову у лето 1998.

АКО "ФАГОТ" НЕ УБИЈЕ БАР 30 НИЈЕ ИСПЛАТИВ: Генерал Јелесије Радивојевић, унук јунака истог имена, о биткама на Косову у лето 1998.

КАДА су 1962. сахрањивали Јелесија Радивојевића у Дрежнику на Златибору кажу да је још увек имао "сиво" око паса, на месту где га је стезао војнички опасач.

21. 07. 2024. у 07:00

Коментари (0)

PEVAČICA OTKRILA DA SU JOJ DIJAGNOSTIKOVANA DVA NEUROLOŠKA POREMEĆAJA: Znam da ima toliko ljudi koji prolaze kroz isto