МОЛИО САМ СЕ ДА ТАЈ СОРОШЕВАЦ НЕ ПОБЕДИ У ТУРСКОЈ Орбан слави пораз Киличдароглуа

Новости онлине

02. 06. 2023. у 20:25

МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан признао је да се "молио" да Реџеп Тајип Ердоган на изборима победи свог "сорошевског" противкандидата Кемала Киличдароглуа.

МОЛИО САМ СЕ ДА ТАЈ СОРОШЕВАЦ НЕ ПОБЕДИ У ТУРСКОЈ Орбан слави пораз Киличдароглуа

Фото:Tanjug/Turkish Presidency via AP

- Да Ердоган није победио, тај сорошевац би отворио границе за имигранте - истакао је Орбан, говорећи о Киличдароглуу као о агенту милијардера и "филантропа" Џорџа Сороша.

Да је он победио, три од четири милиона избеглица које су сада у Турској преплавиле би до краја лета мађарску границу, уверен је Орбан.

- Нисам само навијао за њега, већ сам се посебно молио за победу председника Ердогана. Била би права трагедија да он није победио - рекао је Орбан.

Киличдароглу би, како предвиђа мађарски премијер, за разлику од Ердогана био "проратни лидер", а то би потенцијално пореметило испоруке руског гаса ка Мађарској.

Он наглашава и колико је важно убедити Украјину и Русију "да је неопходан прекид ватре и да су неопходни мировни преговори", истичући да је "огромна већина у ЕУ против нас, они су нам за вратом".

(РТ)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (1)

ЈЕДАН ОД НАЈБОЉИХ ИКАДА: Иван Миљковић скоро непрепознатљив (ФОТО)