АМЕРИЧКИ ПУКОВНИК ИЗАЗВАО БУРУ У СВЕТУ: Говорио о "опасној" симулацији са вештачком интелигенцијом, ваздухопловство морало да демантује

Танјуг

02. 06. 2023. у 20:07

АМЕРИЧКИ пуковник Такер Хамилтон "погрешно се изразио" када је описивао експеримент у којем дрон са вештачком интелигенцијом (АИ) има опцију да убије свог оператера како би завршио своју мисију, саопштило је данас америчко ратно ваздухопловство.

АМЕРИЧКИ ПУКОВНИК ИЗАЗВАО БУРУ У СВЕТУ: Говорио о опасној симулацији са вештачком интелигенцијом, ваздухопловство морало да демантује

Фото: Јутјуб/Jet Jockeys/OkraJoe

Хамилтон, шеф АИ теста и операција у америчком ваздухопловству, говорио је на конференцији коју је организовало Краљевско аеронаутичко друштво, а његов говор је постао виралан, наводи ББЦ.

Међутим, ваздухопловство истиче да се такав експеримент никад није догодио.

Претходно је Хамилтон, наводно, рекао да је  "АИ користила веома неочекиване стратегије да постигне свој циљ у симулираном тесту".

Хамилтон се у међувремену исправио.

- Никада нисмо спровели такав експериент, нити је потребно да бисмо схватили да је ово вероватан исход - навео је Хамилтон у саопштењу.

БОНУС ВИДЕО: ЗАШТИТА ОД ДРОНОВА - Руски специјалци чувају небо изнад Санкт Петерсбурга

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

ПАДА ОДЛУКА! Може ли Новак Ђоковић да престигне Роџера Федерера и Рафаела Надала?