СУНОВРАТ "ЛОКИДА" И "ВИРЏИН ОРБИТЕРА": Америчко ваздухопловство не памти овако "паклену недељу"

Novosti online

31. 03. 2023. у 14:31

ЧУВЕНИ Локид Мартин (Lockheed Martin) обуставио је тестирање хиперсоничног оружја (АГМ-183А ) за дејства из ваздуха после још једног неуспелог теста раније ове недеље, открио је портал "Дифенс", а исти специјализовани сајт за питања одбране донео је и инфомарацију да израда новог софтвера за амерички најскупљи борбени авион Ф-35 касни, процењује се, 16 месеци.

СУНОВРАТ ЛОКИДА И ВИРЏИН ОРБИТЕРА: Америчко ваздухопловство не памти овако паклену недељу

Foto: printskrin/Youtube/Overlook Horizon

Са друге стране компанија Вирџин Орбит "затвара" фирму и неће више "путовати у орбиту".

Британски милијардер Ричардом Брансоном, главни покретач компаније и главни акционар, већ "неодређено време бележи недостатак готовине, због чега је стартап финансијски парализован".

Како јавља ТВ ЦНБЦ, генерални директор орбита Дан Харт одржао је састанак са запосленима у компанији у минули четвртак увече и рекао је запосленима да ће већина запослених бити отпуштена.

 - Немамо другог избора осим да спроведемо тренутне, драматичне и изузетно болне промене - рекао је Харт.

Америчко ваздухопловство потврдило је вести из Министартва одбране да ће програм хиперсоничног наоружања Локид Мартин бити прекинут због неуспеха у тестирању.

Ова комапнија је такође потврдила да се суочава са значајним кашњењима софтвера за своје стелт борбене авионе.

Упркос томе што вашингтонске елите засипају одбрамбену фирму значајним износима пореских обвезника, њена способност да развија и производи најсавременије оружје наилази на потешкоће усред претњи глобалног сукоба - каже се у вестима америчких ТВ станица.

Блумберг тако пише да додатна кашњења софтвера Ф-35 од стране Локида за најмање годину дана, значи у ствари 16 месеци закашњења. Стелт ловац је требало да добије значајну технолошку надоградњу, повећавајући процесорску снагу за 37 пута и меморију за већу 20 пута, што би му омогућило "да носи напредније оружје и побољша способности надзора".

БОНУС ВИДЕО:

ЕВАКУИСАНО ЧИТАВО МЕСТО: У Минесоти из шина исклизнули вагони теретног воза

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЕВРОПСКА СКЛАДИШТА ОПУСТОШЕНА: Нема више залиха