"СВЕТ МОЖЕ ДА ЖИВИ И БЕЗ НАРЕДБИ ЗАПАДА" Медведев - Спас у економским савезима

Новости Онлајн

30. 03. 2023. у 18:26

СВЕТ може да се развија без упутстава Запада и његовог мешања у унутрашњу политику различитих земаља, рекао је данас заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.

СВЕТ МОЖЕ ДА ЖИВИ И БЕЗ НАРЕДБИ ЗАПАДА Медведев - Спас у економским савезима

FOTO: AP/Tanjug

- Живот показује да су земље у стању да се успешно развијају без наредби и некаквог утицаја који долази са Запада, а који би овим државама био наметнут - рекао је он. 

Укључивањем у различите економске сарадње са другим државама, прелазак на обрачуне у националним валутама и стварање платних механизама који не подлежу државној контроли, ове државе би могле да избегну утицај Запада, додаје Медведев. 

Он даље наводи да је потребно борити се против неоколонијалистичког поретка заједничким напорима, јер су "данас за то потребне још сложеније и одлучније мере".

Притом, Медведев је напоменуо да не сматра да се треба непријатељски односити и према грађанима земаља Запада.

- То, наравно, није случај - објашњава он и додаје да се, заправо, мора да се ради на уклањању "деструктивне неједнакости" у свету која је тренутно потпомогнута преосталим неоколонијалним праксама. 

Бивше колонијалне силе у целини имају "веома негативан ефекат на националан развој земаља, воде деградацији међународног права и представљају ризик од избијања дугорочних и рушилачких регионалних конфликата", закључује он. 

БОНУС ВИДЕО: ПОГЛЕДАЈТЕ ИСПАЉИВАЊЕ "МОСКИТ" КРСТАРЕЋЕ РАКЕТЕ - Вежбе руске Пацифичке флоте у Јапанском мору

(РТ)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

НАГРАДА ТРИ МИЛИОНА ЕВРА: Видите који бројеви су извучени у 76. колу игре Лото