НОВИ РУСКИ ТЕНКОВИ ПРАВО ИЗ ФАБРИКА ИДУ НА ФРОНТ: Руска агенција о великим појачањима која стижу у Украјину

Новости онлине

29. 03. 2023. у 08:26

РУСКЕ јединице на фронту у Украјини су већ добиле неколико стотина најновијих тенкова са фабричке траке, углавном Т-90М Прорив, пише РИА Новости позивајући се на добро обавештен извор.

НОВИ РУСКИ ТЕНКОВИ ПРАВО ИЗ ФАБРИКА ИДУ НА ФРОНТ: Руска агенција о великим појачањима која стижу у Украјину

Фото: Профимедиа/Илустрација

- Руска одбрамбена индустрија је до данас у зону СВО испоручила неколико стотина нових тенкова, недавно пуштених са производне траке. То су углавном тенкови Т-90М Прорив, као и дубоко модернизована возила Т-72Б3М - рекао је саговорник агенције.

Он је додао да су ови тенкови "по својим тактичко-техничким карактеристикама, укључујући наоружање, систем управљања ватром, заштиту, мобилност и ситуациону свест, на нивоу најсавременијих страних возила".

- Истовремено, можемо са сигурношћу рећи да су Т-90М и Т-72Б3М у потпуности супериорнији у погледу борбених карактеристика у односу на те тенкове, укључујући и земље НАТО-а, које су украјинске трупе добиле или ће добити у блиској будућност - нагласио је извор.

Извор руске агенције је додао да се Т-90М и Т-72Б3М у трупама опремају додатном динамичком заштитом, што омогућава руским тенковима да се ефикасно одупру противоклопном оружју (нарочито кумулативној муницији и оклопним поткалибарским пројектилима) из скоро свих углова.

Тенк Т-90М Прорив (Пробој) је дубока модернизација Т-90А са повећаном заштитом, побољшаним борбеним и оперативним карактеристикама.

Возило је опремљено новим модулом борбене куполе са топом калибра 125 милиметара – лансером навођених ракета и високо аутоматизованим дигиталним системом за управљање ватром са различитим нишанима.

БОНУС ВИДЕО: УКРАЈИНСКИ ТЕНКИСТИ НА ОБУЦИ У ШПАНИЈИ - У Сарагоси се припремају за коришћење тенкова "Леопард 2А4"

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

ТЕСЛИНЕ РЕЧИ КОЈЕ ПЛАШЕ: Како ће изгледати свет у 2100. години - ограничење потомства, стерилизација, хигијена и загађеност