ЕВРОПА ИГРАЧКА У РУКАМА АМЕРИКЕ Елсасер: САД још 1947. уз помоћ нациста окретале Запад против СССР

Драган Вујичић

26. 03. 2023. у 07:00

РАТОВИ на Балкану деведесетих и сада у Украјини имају сличности. Код вас су Американци користили Осаму бин Ладена и Ал каиду као прокси ратнике за своје интересе у Европи, а у Украјини користе екстремисте у рату са Русијом. Војске западних земаља данас су слабе, феминизиране и џендерисане тако да нису способне за ратовање и зато су им потребни Украјинци. Сама Европа је постала играчка Америке и у њој нема више суверених држава. Изузетак су Мађарска и Виктор Орбан.

ЕВРОПА ИГРАЧКА У РУКАМА АМЕРИКЕ Елсасер: САД још 1947. уз помоћ нациста окретале Запад против СССР

Foto: Profimedia

Овако, о ратовима у Европи након 1945, говори Јирген Елсасер, немачки публициста, некада ватрени левичар, данас уредник магазина "Компакт", јединог у Европи који је имао храбрости да на насловној страни недавно објави слику Владимира Владмировича Путина.

Елсасер, који је био један од ретких западних интелектуалаца који је дигао глас због сатанизовања Срба у ратовима деведесетих и против хапшења и изручења Хагу Слободана Милошевића. У разговору, за "Новости", подсећа како је Милошевићу понудио да сведочи у његову корист пред хашким судом, а против политике НАТО и европских земаља:

- Посетио сам господина Милошевића у хашком затвору 2003. и тада сам га први пут видео. Импресионирао ме је као модеран и пристојан човек, а нарочито ми се допао његов високи лични морал. На пример, предложио сам му да као његов сведок на суђењу говорим о корумпираности Карле дел Понте, тадашње главне тужитељке Хашког трибунала, зашта сам имао материјалне доказе. Милошевић ми је тада одговорио: Не желим тај вид борбе и не желим да рушим њу лично. Хоћу да се борим политички и да говоримо о чињеницама везаним за мој и српски случај.

Лични морал Милошевића ме импресионирао

*Жестоко сте бранили Милошевића у текстовима које сте тада писали...

- Сећам се његових речи: "Није НАТО Југославију (Србију) напао због Слободана Милошевића, него је мене напао због Србије". Као његов највећи политички домет сматрам одлуку да уједини патриотске снаге земље у борби против глобалног зла.

*Немачка је деведесетих на Балкану поново "обукла" чизме?

- Немци су имали агресивну улогу не само 1999. када су наши авиони бомбардовали Југославију него и почетком ратова на Балкану. Први пут немачки авиони су поново бацали бомбе по Европи 1995, у БиХ, и то на положаје босанских Срба. Када размишљам о томе, мислим да је разлог то што су Немци мислили да ће им бити дозвољено да поврате свој снажан утицај на југоистоку континента, а испало је да су само помагали Американцима да направе Балкан за своје војне потребе и да су помогли муслиманима у БиХ и на Косову да направе своје тзв. државне структуре. Вратило им се тако што су морали да прихвате огроман број избеглица са подручја земаља у стварању. А ти људи се добрим делом никад нису интегрисали у немачко друштво него су преузели криминалне послове у градовима широм Немачке.

ЏИХАД И АЛ КАИДА

ВАША књига "Како је џихад стигао у Европу" била је "бомба" на Старом континенту 2006.

- Да, први сам писао о Ал каиди и Осами бин Ладену и њиховим раним радовима у БиХ где су се ови афирмисали. Џихад је преко Бин Ладена стигао на Стари континент, а иронично су га подржавале армије најмоћнијих земаља Европе ратујући кроз НАТО против Срба. Рената Флотау из "Шпигла" и ја смо били једина два новинара са тим запаљивим информацијама, с тим што њени уредници нису дозволили да пише на ову тему, а ја сам цео тај део своје каријере деведесетих и у првој декади овог столећа посветио томе. Такво је време било. Сви су морали да буду против Срба.

*Немачки глас је био најснажнији да "Срби на Балкану требају да се денацификују по узору на њих"?

- Денацификација Немачке је била лаж и срамота савремене демократије. У односу на Немачку, нарочито Западну, та денацификација је заустављена око 1947-1948. када је Америка одлучила да уз помоћ бивших нациста окрене Запад против СССР. Сада је реч денацификација мантра НАТО и америчких лидера против патриота у свим земљама, и то у исто време против немачких, српских, француских, италијанских... Прави нацисти су бригаде Азов и кабинет Владимира Зеленског којег НАТО подржава и храни парама и оружјем. Управо се нацистички екстремизам Украјинаца подржава оружјем и великим парама.

*Има ли државни суверенитет шансу у данашњој Европи?

- Нема таквих земаља у ЕУ. Једино Мађарска, тачније њен премијер Виктор Орбан, одударају од опште слике. Суверенитети земаља су згажени од НАТО и машинерије зване Европска унија. Суверенитет је окупиран од Међународног монетарног фонда и тзв. финансијских елита. Можемо узвратити ударац и можемо се борити на истој линији са Русијом против овог поретка. Европске нације сада су толико слабе да поврате суверенитет саме тако да им је Русија шанса. Када Руси успеју и победе у овом рату, то ће бити подстрек и за Европљане.

*У вашој земљи само десни АфД и левичарски Дер линке дижу глас. Десница и левица заједно?

- Дер линке је само део левичара, а већина политичара и гласача је издала. Мањина се окупила око Саре Вагенкнехт и они се боре против НАТО политике. Када је у питању АфД, ја их зовем патриотске снаге. Ипак, ни једна од ове две опције нема структуру. Чак и када рецимо Дер линке изађе на демонстрације, АфД их не следи... и обрнуто. Ове две опције и даље имају могућност да се уједине око заједничке идеје и да наступе заједно, али постоји нешто што се зове суревњивост.

АЛИЈАНСА ОРУЖЈЕ КАПИТАЛИСТА

У "РАТУ" сте са НАТО годинама...?

- НАТО је агресивни пакт који од када постоји ратује и руши суверенитет свих нација. Претворио се у убојито и супермоћно оружје капиталиста и најкрупнијег финансијског сектора. Када је настајао 1949, први његов секретар лорд Исмеј је казао да му је улога да "држи Американце унутра, Русе напољу, а Немце испод". Што се тиче Немаца, успели су у томе.

*Када очекујете мир у Украјини?

- Надам се брзој победи руске војске и стабилном унифицирању руске државе у источној Украјини, тј. Донбасу. Остатак Украјине треба да буде неутрална земља којој ће се гарантовати опстанак на мировној конференцији од стране великих сила.

Само Путин може да нам поврати достојанство

*Како видите Путина, а како Бајдена?

- Путин је патриота и човек који се бори против империјализма за нови мултиполарни свет. На другој страни таса имамо Бајдена, деду којем је проблем и да обује ципеле и који је под потпуном контролом своје дубоке државе.

*Како оцењујете овај рат који управо бесни и колико је "Давос" ту умешан?

- Води се битка добра и зла и управо улазимо у трећи светски рат кроз сукоб у Украјини. Тренутно је ратно поље Украјина, где се користе украјински неонацисти. Кроз овакав рат елите из Давоса желе да прогурају тзв. велики ресет и да на крају нико нема ништа и да будемо срећни. Добро је да постоје земље које неће да прихвате овакав светски поредак. То су Русија и Кина и против њих и њихових лидера се пуца из свих пропагандних оружја јер су то тврђаве против уништења пристојности људске расе. Циљ великог ресета је деиндустријализација света кроз тзв. зелени капитализам, где ће већина човечанства бити сиротиња и ван икаквог политичког утицаја. Нажалост, они желе да промене и сам људски ДНК.

*Да ли ће успети?

- Њихов последњи састанак у јануару 2023. је био сиромашнији јер се много лидера није појавило. Мислим да су се разишли око лидерства и неки веома утицајни људи, као што је Илон Маск, почели су да се одвајају од агресивних елита око Калуса Шваба, Џефа Безоса, Била Гејтса и њиховог концепта дубоких држава. Такав развој ситуације даје нам наду да они неће успети у својим намерама.

БОНУС ВИДЕО:

"МИГОВИ" ОДЛЕТЕЛИ ЗА УКРАЈИНУ: Словаци послали Украјинцима четири од планираних 16 ловаца МиГ-29

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

МЕТА ЈЕ СРБИЈА! Вучић о притисцима на нашу земљу - Загреб, Приштина, део политичке Подгорице и Сарајева желе промену власти у нашој земљи

МЕТА ЈЕ СРБИЈА! Вучић о притисцима на нашу земљу - Загреб, Приштина, део политичке Подгорице и Сарајева желе промену власти у нашој земљи

ЗАГРЕБ, део политичког Сарајева, део политичке Подгорице и Приштина желе по сваку цену да дође до промене власти у Србији, рекао је председник Србије Александар ВУчић у Хит Твиту.

28. 05. 2023. у 21:22

ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

"ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА" Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

ТУРКИЊА Дилара Давидовић већ пет година живи у Босни, у Брчком. Удала се за Александра, имају девојчицу и многи сматрају да се савршено уклопила.

28. 05. 2023. у 08:48

Коментари (3)

САМО ТИ, СИНЕ, РАДИ СВОЈ ПОСАО Славимо Светог Новомученика Вукашина Јасеновачког