ПОГЛЕДАЈТЕ - САМОУБИЛАЧКИ НАПАД УКРАЈИНСКИХ М113: Жестоке борбе на Запорошком фронту (ВИДЕО)

П. З. С. / bulgarianmilitary.com

22. 03. 2023. у 17:26

ТЕЛЕГРАМОМ кружи видео снимак на коме се наводи неуспели напад украјинских оружаних снага у једној од последњих битака пре неколико дана на Запорошком фронту.

ПОГЛЕДАЈТЕ - САМОУБИЛАЧКИ НАПАД УКРАЈИНСКИХ М113: Жестоке борбе на Запорошком фронту (ВИДЕО)

Фото Танјуг/АП


Раније смо јавили да се воде жестоке борбе и на овом подручју и на периферији Бахмута.

Комплетан видео приказује пораз испоручених оклопних возила М113 / YPR-765. Видео снимак тактике украјинских оружаних снага показује њихов неуспех да пробију одбрану руског 291. пука. Током овог напада уништен је део америчко-холандских оклопних транспортера М113/YPR-765. На овај начин уништен је и део целе оклопне групе украјинског пука у региону.

Према првим извештајима, идеја је била да се украјинска оклопна група приближи руским позицијама ради извиђања. Оклопна група упада у замку и не успева, бива разбијена.


ДРУГА ПЕРСПЕКТИВА

18. марта смо приказали још један снимак активне употребе М113 / YPR-765. Тачка гледишта у овом видеу је са стране украјинских оружаних снага. Видео је снимљен у веома крупном плану и приказује се као М113 / YPR-765 у стварној борби.

Иако смо у 21. веку, видео као да нам приказује слику из Другог светског рата. На позадини апокалиптичног неба, и блатњавих и ораних поља, М113 маневрише под хуком митраљеза. Војници у рововима жестоко пуцају и покушавају да напредују или не изгубе заузети положај.

Оба снимка показују да ће Украјини бити потребно више М113, још више, разноврсних и модерних оклопних возила за пешадију. М113 је одличан оклопни транспортер, али је у данашњим условима много рањивији. М113 је данас много лакше претворити у метални ковчег и замку него што је био. Не може се, међутим, порећи да Украјина покушава да се носи са оним што има и што је испоручено.

Фото Танјуг/АП


РУСКА ИНВАЗИЈА НА УКРАЈИНУ 2022

Русија је 21. фебруара 2022. тврдила да је украјинско гранатирање уништило гранични објекат ФСБ. Русија је тврдила да је убила 5 украјинских војника. Покушали су да пређу на руску територију. Украјина је негирала да је умешана у оба инцидента и назвала их лажном заставом.

Истог дана руска влада је и формално признала самопроглашене ДПР и ЛНР. Према Путину, не само у њиховим де факто контролисаним областима, већ у украјинским областима у целини. Путин је наредио руским трупама, укључујући тенкове, да уђу у регионе.

Дана 24. фебруара 2022, руски председник Владимир Путин наредио је инвазију на Украјину руских оружаних снага које су претходно биле концентрисане дуж границе. Инвазија је праћена циљаним ваздушним ударима на војне зграде у земљи, као и на тенкове који су улазили преко белоруске границе.

БОНУС ВИДЕО - БОРБЕ У БЛИЗИНИ СВАТОВА И КРЕМЕНАЈЕ: Руски војници користе системе "Град" и хаубице "Мста-С"

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

"ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА" Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

ТУРКИЊА Дилара Давидовић већ пет година живи у Босни, у Брчком. Удала се за Александра, имају девојчицу и многи сматрају да се савршено уклопила.

28. 05. 2023. у 08:48

Коментари (1)

ПОСКОК НАЂЕН У ДВОРИШТУ КОД АЛЕКСИНЦА: Стручњаци имају корисне савете за власнике кућа