БУГАРСКИ ПОЛИТИЧАР ЗА ПРЕГОВОРЕ КИЈЕВА И МОСКВЕ: Амерички јастребови желе да попуне људство у Украјини на рачун Источне Европе

Novosti online

21. 03. 2023. у 00:45

ЕСКАЛАЦИЈА сукоба у Украјини може претити и ангажовањем људства из Бугарске, сматра бивши министар економије и бивши посланик бугарских социјалиста Румен Гечев.

БУГАРСКИ ПОЛИТИЧАР ЗА ПРЕГОВОРЕ КИЈЕВА И МОСКВЕ: Амерички јастребови желе да попуне људство у Украјини на рачун Источне Европе

Фото: Профимедиа/Илустрација

Политичар је за „Бугарску слободну телевизију“ критиковао своје колеге у парламенту који су гласали за пружање војне и војнотехничке помоћи Украјини у новембру прошле године.

Тачан списак наоружања које је Украјина добила од Бугарске је тајна, али је у децембру технички министар економије Никола Стојанов изјавио да се ради о малокалибарском оружју и муницији. У фебруару се Бугарска придружила и мисији ЕУ за помоћ Украјини за обуку, а у оквиру мисије у земље ЕУ биће послато око 60 бугарских војника.

Према речима Гечева, украјинска војска трпи огромне губитке, па ће „јастребови из Вашингтона и њихове слуге из Европе“ тражити додатно људство. Такође је приметио да оружје које у Украјину долази из других земаља не ради само по себи.

-Због тога желимо да се проток ковчега прекине, да стране седну за преговарачки сто и да се ова питања решавају у оквиру међународног права. Стога је вероватноћа нашег ангажовања велика, пошто јастребови, о којима говоримо, веома воле да гурају друге народе да уђу у рат, користе их као топовско месо, испоручују технику, а људство треба да буде из источноевропских земаља. Зато не би требало да дозволимо да се то деси, истакао је Гечев.

Министар одбране земље Димитар Стојанов је, међутим, касније позвао да се не манипулише страховима људи и категорички је одбацио могућност слања бугарске војске у Украјину.

sputnikportal.rs

БОНУС ВОДЕО - РУСКИ ЛОВЦИ-БОМБАРДЕРИ ПОНОВО НА ЗАДАЦИМА: Снимци борбених активности посада у авионима Су-25

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

22 ГОДИНЕ БРАКА Глумица први пут после развода: Одлучила сам да будем добро!