СПРЕМА СЕ ХАОС У БРИТАНИЈИ: Медицинске сестре и железничари најављују штрајкове и у марту

Новости онлајн

16. 02. 2023. у 19:40

ДЕСЕТИНЕ хиљада британских медицинских сестара ће од следећег месеца организовати дуже штрајкове, саопштио је данас синдикат медицинског особља, које је у спору са владом због плата, пренео је Ројтерс.

СПРЕМА СЕ ХАОС У БРИТАНИЈИ: Медицинске сестре и железничари најављују штрајкове и у марту

Фото АП

Краљевски колеџ за медицинску негу (РЦН) саопштио је да ће следећи штрајк трајати континуирано 48 сати, од 6.00 ујутро 1. марта и у њему ће учествовати медицинско особље које ради на интензивној нези, ургентном пријему, онколошким одељењима и још неким службама које нису раније ступале у штрајк.

Чланови РЦН су одржали неколико дводневних штрајкова у децембру, јануару и раније овог месеца, у трајању од 12 часова дневно.

Британија се суочава са највећим таласом штрајкова у претходним деценијама у којима учествује неколико стотина хиљада радника из разних професија.

Британски синдикат железничара (РМТ) саопштио је данас да ће десетине хиљада њихових чланова изађи на генерални штрајк 16. марта, такође због плата.

- Запосленима у железници влада није понудилла нови договор о платама, условима и безбедности на послу. Стога ће наши чланови предузети одређене акције у наредних неколико месеци - рекао је генерални секретар РМТ Мик Линч.

 

БОНУС ВИДЕО: 

ТО МОГУ САМО ЖЕНЕ: Видите како су сестрице штитиле инкубаторе док је земљотрес разарао Турску

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (0)

Људи највише памте Срећне људе, а ја од те улоге нисам зарадио НИШТА