РУСИ ПРЕТЕ "КРВАВОМ ЖЕТВОМ" ЗБОГ СЛАЊА АВИОНА УКРАЈИНИ: Порука Лондону леди крв у жилама - "Последице ће осетити цео свет"

Новости онлине

08. 02. 2023. у 19:13

СНАБДЕВАЊЕ Кијева борбеним авионима од стране Велике Британија довешће до војно-политичких последица по европски континент и цео свет, наводи се у коментару руске амбасаде у Лондону који преноси РИА Новости.

РУСИ ПРЕТЕ КРВАВОМ ЖЕТВОМ ЗБОГ СЛАЊА АВИОНА УКРАЈИНИ: Порука Лондону леди крв у жилама - Последице ће осетити цео свет

Фото: Профимедиа/Илустрација

- Желим да подсетим званични Лондон, на њиховој је савести у таквом сценарију "крвава жетва" следећег круга ескалације, као и војно-политичке последице које из тога произилазе по европски континент и цео свет - наводе из руске амбасаде.

Подсећамо, британски премијер Риши Сунак затражио је данас од министра одбране Бена Воласа да истражи које би борбене авионе Велика Британија потенцијално могла да испоручи Украјини, саопштио је Даунинг стрит.

- Премијер је задужио министра одбране да истражи које авионе можемо да обезбедимо, али да будемо јасни, ово је дугорочно решење, а за Украјину су сада најважнији краткорочни капацитети - објаснио је Сунаков портпарол.

Портпарол је нагласио да није донета коначна одлука о слању британских авиона у Украјину, али је напоменуо да Волас "активно" разматра то питање.

- Оно што још нисмо одлучили је да ли ћемо послати британске борбене авионе. Очигледно се води дискусија међу другим земљама о њиховим борбеним авионима, од којих су неки сличнији ономе на шта су украјински пилоти навикли - додао је он, наводи Гардијан.

БОНУС ВИДЕО: ЗАЈЕДНИЧКЕ ПАТРОЛЕ РУСА И КИНЕЗА - Погледајте летове изнад Јапанског и Источног кинеског мора

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

Коментари (9)

ДА УПАМТЕ, ЈЕДНОМ ЗА СВАГДА! Новак Ђоковић пред целим светом загрмео о Косову и Метохији