Хугербетс није предвидео први, нити остале земљотресе у Турској и Сирији (ИСПРАВКА)

Новости онлајн

07. 02. 2023. у 20:18

ТВИТ извесног псеудонаучника Франка Хугербетса у ком "предвиђа" земљотресе у Турској и Сирији привукао је много пажње, те су га пренели многи медији, па и наш. Међутим, он је неистинит, као и друга објава на исту тему и с истим тврдњама пар дана касније.

Хугербетс није предвидео први, нити остале земљотресе у Турској и Сирији (ИСПРАВКА)

Фото: АП

На то нам је указао портал Раскринкавање.ба у својој анализи.

Након тога смо и други спорни твит и нетачне тврдње уклонили из нашег оригиналног текста, односно наслова.

Подсетимо, Хугербетс је изазвао велику пажњу у јавности након што је велики земљотрес погодио Турску јер је 3. фебруара на Твитеру објавио да ће ову земљу погодити потрес јачине 7,5 степени Рихтера. Ови наводи су чисто манипулисање чињеницама, јер не постоји научни доказ који би поткрепио могућност да један човек заиста може да буде у стању да предвиди природну катастрофу, без да има упориште у научним доказима.

Такође, његов твит у ком најављује још катастрофалнији земљотрес 8. фебруара, о чему је било речи у овом нашем тексту који је исправљен према смерницама Раскринкавања, такође није никакво предвиђање земљотреса, нити се земљотреси могу предвидети. Није научник, нити сеизмолог, а тврдње да је сеизмичка активност повезана са положајем планета нису научно утемељене.

Непомињањем ових чињеница приликом извештавања о његовом твиту, изостављене су информације битне за контекст приче о наводном предвиђању земљотреса.

Извињавамо се читаоцима на преношењу непроверених информација.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

МЕТА ЈЕ СРБИЈА! Вучић о притисцима на нашу земљу - Загреб, Приштина, део политичке Подгорице и Сарајева желе промену власти у нашој земљи

МЕТА ЈЕ СРБИЈА! Вучић о притисцима на нашу земљу - Загреб, Приштина, део политичке Подгорице и Сарајева желе промену власти у нашој земљи

ЗАГРЕБ, део политичког Сарајева, део политичке Подгорице и Приштина желе по сваку цену да дође до промене власти у Србији, рекао је председник Србије Александар ВУчић у Хит Твиту.

28. 05. 2023. у 21:22

Коментари (0)

ИЗДАО ВУЧИЋА КАО ЛУКАШЕНКА: Није случајно што је Слободан Милошевић за Богољуба Карића рекао да је најгори човек на свету