ПОЉАНСКИ ОБЈАВИО НЕВЕРОВАТНЕ ПОДАТКЕ: Скоро 3 милиона избеглица из Украјине отишло управо у Русију

Новости онлајн

06. 02. 2023. у 22:54

РУСИЈА ће војним путем остварити циљеве специјалне операције, ако колективни Запад својим испорукама оружја буде наставио да одгађа перспективе за мирно решавања сукоба, изјавио је на седници Савета безбедности Уједињених нација први заменик сталног представника Русије у УН Дмитриј Пољански.

ПОЉАНСКИ ОБЈАВИО НЕВЕРОВАТНЕ ПОДАТКЕ: Скоро 3 милиона избеглица из Украјине отишло управо у Русију

ФОТО: М. С.

Он је истакао да је Русија дужна да заустави кијевски режим ради њене и будућности њене деце, као и будућности украјинске деце, чије очеве злочиначки режим Зеленског данас шаље у братоубилачки рат и сигурну смрт као топовско месо.

Дипломата је нагласио да то и већина Украјинаца одлично схвата, јер чиме би се објаснило да, према подацима Управе врховног комесаријата за избеглице УН, од 8 милиона избеглица из Украјине, скоро 3 милиона је отишло управо у Русију.

Узимајући у обзир оне који су прешли у Русију за време дешавања на Мајдану, њих је преко 5 милиона, оценио је Пољански, истакавши да то није „насилно пресељавање или депортација како тврде некадашњи западни партнери“.

Он истиче да су ти људи одабрали будућност заједно са Русијом.

Борба до последњег Украјинца

Дипломата тврди да породице неких украјинских заробљеника траже од Русије да их не враћају како их не би поново отерали на фронт.

- Од самих заробљених украјинских војника, као и од њихових породица често сазнајемо страшна открића о условима војне службе и како са њима поступа команда Оружаних снага Украјине. Људи се користе као топовско месо у борби до последњег Украјинца - рекао је Пољански.

Према његовим речима, долази до тога да мајке и жене украјинских војника у својим обраћањима комесару за људска права у Русији траже да њихови најмилији остану на територији Русије како их више не би терали да се боре.

(Спутњик)

БОНУС ВИДЕО: 

ЈЕЗИВО: Зграда у Турској пада као кула од карата

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

Коментари (1)

СРПСКА СТРАНА ПРИЧЕ НА СИ-ЕН-ЕНУ: Како је Вучић принципијелном политиком довео до тога да се у свету чује српски глас