"АЛБАНЦИ ПАКЛА" - ХЕРОЈИ ИНТЕРНЕТА: Криминална група "Хелбенијанс" сеје страх и трепет у Великој Британији

А. ВОЈИНОВИЋ

02. 02. 2023. у 07:45

АЛБАНСКА банда "Хелбенијанс" напросто је "окупирала" Велику Британију! Неконвенционална група криминалаца позната је по томе што, за разлику од осталих мафијаша, не послује "испод радара".

АЛБАНЦИ ПАКЛА - ХЕРОЈИ ИНТЕРНЕТА: Криминална група Хелбенијанс сеје страх и трепет у Великој Британији

Банда "Хелбенијанс", Фото Инстаграм

Они се, наиме, без проблема јавно експонирају на друштвеним мрежама, где каче фотографије оружја, гомиле новца, скупих сатова и аутомобила. На "Јутјубу" чак у реп песмама описују криминалне подухвате и, штавише, бележе милионске прегледе. Ипак, лидери на Острву су по продаји дроге, али и по томе што су страх и трепет за локалне грађане.

Иако већ дуго "послују" у Британији, минулих година попели су се у сам врх по дистрибуцији кокаина на Острву. Према писању британских медија, да би дошли до садашње "репутације" и зараде променили су начин пословања у односу на конкуренцију.

Наиме, почели су директно да контактирају са картелима у Колумбији који контролишу продукцију кокаина.

Албанци су, како су објашњавали истражитељи, набављали "бели прах" од картела за око 4.000 до 5.500 фунти по килограму, за разлику од ривала који су по знатно вишој цени продавали дрогу преко посредника. Албански гангстери су снизили цену и појачали чистоћу кокаина, што је убрзо довело до масовнијих пошиљака из Јужне Америке.

Фото Инстаграм

Цена ове дроге тако се у Британији пре неколико година спустила на најнижу цифру још од 1990. године, а самим тим се и број конзумената повећао, доминантно међу младом популацијом. Ова банда активна је широм Острва, највише у северном и источном Лондону и Манчестеру. Медији наводе да "Хелбенијанс" уживају велико поштовање међу "колегама" у криминалним круговима. Описују их, чак, као префињене, професионалне и оне који држе до својих обећања, односно кодекса, по сада већ чувеној "беси". Путем мрежа контактирају са млађом "публиком", из које и "регрутују" нове снаге.

Албанци су, иначе, међу илегалним мигрантима на Острву доминантна група странаца.

Само у минулој години, од око 43.000 илегалалаца, колико их је прешло Ламанш у малим чамцима, трећина њих су били из Албаније. За пораст броја држављана из ове балканске земље показало се да су управо одговорне криминалне банде које послују широм Острва.

Фото Инстаграм

Гангстерске групе намаме их тако што им плате пут преко океана, а заузврат им траже да им се придруже у "подземном бизнису". Осим тога, Албанци чине и највећу групу страних држављана који се тренутно налазе у британским затворима.

ДАЉЕ РУКЕ ОД ЛИВЕРПУЛА!

ИАКО су се албанским бандама пипци раширили свуда по Острву, према незваничним сазнањима, боравак им је забрањен у Ливерпулу. Наиме, према писању британских медија, локалне банде штите Ливерпул од "Хелбенијанса" говорећи да су њихове нарко-групе распростањене свуда по Британији, али не и у њиховом граду. Додали су и да су Албанци овим поводом посебно упозорени.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

У БЛИЗИНИ православне цркве у Винковцима пронађена је језива фотографија на којој је написано "Serbian family tree" (српско породично стабло), а на којој су нацртани лешеви обешени о дрво, саопштила је Драгана Јецков из СДСС-а у Сабору.

22. 03. 2023. у 12:24

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

У СЕРИЈАМА БИО ХИПОХОНДАР: У стварном животу потпуно другачији - људи се изненаде кад чују чиме се глумац бавио

У СЕРИЈАМА БИО ХИПОХОНДАР: У стварном животу потпуно другачији - људи се изненаде кад чују чиме се глумац бавио

ГЛУМЦА Душана Почека сви се сећамо из популарних серија Синише Павића у којима је глумио џангризаве умишљене болеснике. У стварности је, поред глуме, био знатно другачији, а многи се изненаде када сазнају за његова интересовања.

23. 03. 2023. у 09:08

Коментари (4)

ОАЗА У МРЧАЈЕВЦИМА: Овако изгледа Илићева кућа - двориште ће вас очарати (ФОТО)