ПУТИН ОБЈАСНИО НАЦИЈИ: Зашто је победа Русије ─ неизбежна?

Новости онлајн

18. 01. 2023. у 14:24

РУСКА одбрамбена индустрија годишње произведе онолико ракета за ПВО колико и сви остали произвођачи у свету, а то, између осталог, улива поверење у победу Русије у Украјини, изјавио је председник Русије Владимир Путин.

ПУТИН ОБЈАСНИО НАЦИЈИ: Зашто је победа Русије ─ неизбежна?

Фото: Профимедиа/Alexander NEMENOV

- Ми, на пример, ракете за ПВО које ви правите, годишње производимо преко три пута више него у Сједињеним Америчким Државама. Све у свему, наша одбрамбена индустрија годишње производи отприлике исто ракета за ПВО различите намене као сва војноиндустријска предузећа света. Наша производња може се упоредити са светском - истакао је Путин током разговора са радницима „Обуховске фабрике“, која је део концерна „Алмаз-Антеј“.

Путин је навео и низ појмова који, према његовим речима, уливају поверење у победу.

- Са становишта коначног резултата и победе, која је неизбежна, постоји неколико ствари које нису нестале и које су у основи наше победе. То је јединство и солидарност руског и уопште мултинационалног народа Русије, то је храброст и јунаштво наших бораца у оквиру специјалне војне операције и на линији фронта и наравно, рад војноиндустријског комплекса, предузећа као што је ваше и људи као што сте ви, и целе привреде, јер свака од ових карика: и индустрија, и стање јавних финансија, и социјална сфера, повезана са подршком породицама које захтевају посебну пажњу државе, и здравство – све то ствара основу за наш ефикасан развој и победу. Она је обезбеђена. Нимало не сумњам у то - нагласио је он.

Путин је такође напоменуо да актуелне украјинске власти славе Степана Бандеру, који је био Хитлеров саучесник, а украјинска војска наставља праксу позадинских јединица, стрељања цивила у Донбасу и суседним територијама.

- Стога, имамо све основе да садашњи режим називамо неонацистичким и имамо све основе да уз помоћ оружаних снага помажемо оним људима који себе сматрају делом руске културе, којима је матерњи језик руски, који га цене, као и своју културу и своју традицију. Не можемо да их не заштитимо - закључио је Путин.

(Спутњик)

 

БОНУС ВИДЕО: 

СНИМЦИ ИЗ КИЈЕВА: Хеликоптер пао у близини вртића - 18 мртвих, међу њима и деца

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

Коментари (0)

СРБИН ИЗНЕДРИО СВЕТСКУ МИСТЕРИЈУ! Какво ово чудо Новак Ђоковић има на Ролан Гаросу?! (ФОТО / ВИДЕО)